Esports Futbol 06/01/2011

El Mallorca queda eliminat per un Almeria molt efectiu (3-4)

Els Reis Mags han portat carbó al Mallorca. Pràcticament sense baixar de l'autobús, l'Almeria ha encarrilat l'eliminatòria gràcies a Piatti i Juanma Ortiz

Alegria de l'Almeria.

Palma de MallorcaEls Reis Mags han portat carbó al Mallorca. En aquest dia festiu s'ha deixat la classificació per a quarts de final de la Copa del Rei en caure golejat per 3-4 davant l'Almeria en un elèctric partit que començava amb quatre gols en contra dels balears abans del descans, i que Cavenaghi en dues ocasions i Pereira maquillarien després.

Pràcticament sense baixar de l'autobús els andalusos encarrilaven l'eliminatòria. Menys d'un minut després que Undiano Mallenco xiulés l'inici de la cita, l'Almeria sorprenia els vermellencs amb un primer gol de Piatti que ennuvolava les aspiracions de remuntada. Encara sense haver-se recompost les idees, Juanma Ortiz tornava a aprofitar-se dels errors de marcatge de la defensa local i pujava el 0-2 en el marcador. Ni jugadors ni afició podien creure-ho però encara n'hi hauria més. Abans del descans els blanc-i-vermells sentenciarien l'eliminatòria amb dos gols més dels mateixos autors. Arribant a la mitja hora Juanma Ortiz s'apuntava el tercer i Piatti perforava la xarxa de Lux per quarta vegada.

El Mallorca necessitava el descans per fer una millor lectura d'un partit, que Michael Laudrup encara no donava per perdut, ja que donava entrada a Martí i Pereira per De Guzman i Nsue. La seva actuació resultaria imprescindible. Els vermellencs retallarien distàncies per mediació de Cavenaghi.

L'Almeria s'esborrava ara del partit i el domini era només local, pel que els vermellencs es posarien a fer més feina que mai per maquillar el resultat. El següent en colar la pilota entre els tres pals era Pereira. El francès, col·locat des de més de 40 metres de la porteria, es treia un imparable xut que suposava el 2-4. Un minut més tard, Cavenaghi retornaria la il·lusió per la remuntada amb el seu segon gol de la tarda tirant-se en planxa per pentinar un centre de Víctor.

Els últims quinze minuts resultaven ser d'infart amb infinites arribades del Mallorca a l'àrea rival però la falta d'encert i Esteban han fet que el mallorquinisme hagi d'acomiadar-se de la Copa del Rei.

RCD Mallorca, 3: Lux, E. Ratinho, Rubén, Martí Crespí, Ayoze, Nsue (m. 53 Pereira), Joao, De Guzman (m. 53 Martí), Castro, Víctor i Cavenaghi.

UD Almeria, 4: Esteban, Míchel, Carlos García, Acasiete (m.72 José Ortiz), Jakobsen, Juanma Ortiz, Vargas, M'Bami (m. 65 Bernardello), Crusat, Piatti (m. 57 Cristóbal) i Ulloa.

Gols: 0-1 m. 1: Piatti; 0-2 m. 3: Juanma Ortiz; 0-3 m. 33: Juanma Ortiz; 0-4 m. 41: Piatti; 1-4 m. 69: Cavenaghi; 2-4 m. 75: Pereira; 3-4 m. 76: Cavenaghi.

Àrbitre: Undiano Mallenco. Groga a Jakobsen, M’Bami, Ratinho, Rubén i Martí Crespí. Expulsa Vargas per doble groga.