Barça
Esports Futbol 10/02/2011

Messi, el blaugrana que més ha brillat en els amistosos internacionals d'aquest dimecres

El central Gerard Piqué ha donat l'ensurt del dia, quan s'ha queixat d'un cop fort a l'esquena. Però el defensa s'ha recuperat i ha pogut acabar el partit

Messi supera Ronaldo en la disputa d'una pilota

BarcelonaDels 13 jugadors que tenien compromís internacional aquest dimecres, 12 han jugat amb les seves seleccions i ho han fet de titulars. Només Víctor Valdés s'ha quedat a la banqueta sense disputar ni un sol minut. De tots els que han participat, n'hi ha hagut un que ha brillat sobre la resta: Leo Messi.

L'argentí ha completat un partit excel·lent amb Argentina. Ha donat una assistència de gol, n'ha anotat un altre, i ha estat el pal de paller de la selecció que ha derrotat Portugal (1-2). A més, el 10 blaugrana s'ha imposat en el duel particular contra el jugador del Madrid Cristiano Ronaldo, que ha abusat de la conducció de pilota i ha acabat substituït als 60 minuts de partit.

Però la millor de les notícies ha estat que cap dels blaugranes s'ha lesionat i tots estaran a disposició de Pep Guardiola per preparar, a partir d'aquest dijous, el partit contra l'Sporting de Gijón. Tot i això, Gerard Piqué ha donat l'ensurt del dia, quan ha rebut un cop a l'esquena i s'ha queixat durant uns minuts. Però el central s'ha recuperat i ha pogut acabar el partit.

La selecció argentina s'ha imposat en un partit que ha estat força igualat, però en el qual l'albiceleste ha tingut més accions per marcar. Messi ha fabricat el primer gol, després d'una jugada individual que ha començar arrencant des del mig del camp, escapant-se dels defenses, i finalment assistint per a Di María, al quart d'hora de joc. Després, Cristiano Ronaldo ha pogut empatar, aprofitant un error defensiu dels argentins.

El partit s'ha igualat i els dos equips han buscat dominar la pilota, però ha estat Argentina qui ho ha aconseguit. Messi s'ha carregat la selecció a les espatlles i, després de diverses ocasions, ha acabat marcant de penal al temps de descompte. Mascherano i Milito, els altres blaugranes del partit, també han jugat els 90 minuts.

Més complicat ho ha tingut Espanya, que ha derrotat amb molts problemes la selecció de Colòmbia, gràcies a un gol de Silva poc abans del final (1-0). Ha estat un partit molt gris dels de Del Bosque, en el qual els futbolistes han tingut una actuació poc lluïda. Piqué i Busquets han jugat tot el partit, mentre Xavi, Villa, Iniesta -que ha estat ovacionat pel Bernabéu- i Pedro, per aquest ordre, han estat substituïts a la segona meitat.

França ha derrotat el Brasil gràcies a un gol de Benzema, al segon temps (1-0), en un partit que s'ha vist molt marcat per l'expulsió d'Hernanes abans del descans, per vermella directa -el brasiler ha fet una entrada brutal, aixecant la cama a l'alçada del pit de Benzema-. Els blaugranes Alves i Abidal s'han creuat a la banda. Abidal jugant a l'esquerra, com és habitual, mentre que Alves ha aprofitat l'absència de Maicon per ocupar el lateral dret, tal com fa normalment al Barça. Tots dos han disputat els 90 minuts.

Ibrahim Afellay també ha jugat tot el partit en la victòria d'Holanda contra Àustria (3-1), tot i que l'últim fitxatge del Barça no ha estat protagonista del partit. Qui sí que ha brillat, en canvi, ha estat Sneijder, autor de la primera diana del partit. L'holandès ha anotat un gran gol que ha obert el camí de la victòria de la selecció taronja.

De la jornada d'aquest dimecres també val la pena destacar l'empat entre Alemanya i Itàlia, en la reedició de la semifinal del mundial del 2006. El partit també s'ha disputat a la mateixa seu: Dortmund. Els babaresos s'han avançat al primer temps gràcies a Klose, però els transalpins han empatat per mitjà del jugador del Vila-real Rossi.