Mundial
Esports Futbol 21/06/2014

Messi desencalla l'Argentina contra l'Iran al minut 91 (1-0)

Una genialitat del blaugrana, al temps afegit, dóna el triomf i la classificació per a vuitens a l''albiceleste' després d'un fluix partit contra els asiàtics

Leo Messi esquiva l'entrada de Teymourian durant l'Argentina-Iran

BarcelonaLeo Messi ha rescatat l'Argentina en el moment clau. En l'últim sospir del partit i, pràcticament, en l'única intervenció encertada del partit, el crac del Barça s'ha inventat una rosca imparable que ha servit per donar el triomf i la classificació per a vuitens a l''albiceleste'. Després d'un fluix partit, l'Argentina ha pogut superar una disciplinada Iran que ha estat a punt, fins i tot, de donar la sorpresa de derrotar-los. Si no arriba a ser pel porter Romero, l'Argentina hauria pogut perdre un partit que ha tornat a evidenciar els seus problemes creatius i la seva dependència de Messi.

L''albiceleste' ha començat el partit amb una proposta similar a la de la segona meitat contra Bòsnia i Hercegovina, amb un 4-3-3 que semblava ser la millor fórmula per atacar i assumir el pes del partit. Era el que tothom esperava davant una Iran que, des del primer minut, no ha amagat que la seva intenció era allargar els minuts amb porteria a zero, a l'espera d'algun contraatac que els permetés donar la sorpresa. Queiroz ha dissenyat una teranyina espessa, bloquejant els camins interiors per limitar la participació de Leo Messi, conscient que d'aquesta manera assecaria la producció ofensiva de l'Argentina.

El pas dels minuts, a més, ha animat l'Iran i ha desesperat l'Argentina. Un bon moviment d'Higuaín al quart d'hora de joc ha deixat la millor ocasió per als sud-americans, que han pogut fer poca cosa més que moure's per la banda i enviar alguna centrada que no ha trobat rematador. Hi havia massa gent a l'àrea asiàtica.

En la segona meitat el partit s'ha obert. Fos per voluntat argentina o no, l''albiceleste' ha dominat menys i l'Iran ha guanyat metres per sortir a l'atac. El porter Romero, de fet, ha hagut d'intervenir en dues ocasions per evitar un 0-1 que hauria sigut dramàtic per als de Sabella. En aquest context, Messi ha intentat alguna conducció perillosa, però un xut seu des de la frontal de l'àrea, al minut 59, ha marxat massa desviat. L'estratègia era l'altra esperança argentina.

L'entrada de Lavezzi i Palacios per Agüero i Higuaín tampoc ha canviat res. Peça per peça, i les mateixes poques idees en atac. El porter iranià, tot i que amb molts dubtes, semblava que podria salvar el seu equip per donar-li un punt heroic, fins que ha aparegut Messi. L'argentí ha rebut una pilota escorat a la banda dreta, ha encarat un defensor i ha guanyat angle i s'ha inventat un xut amb rosca imparable que ha fet embogir els argentins de Belo Horizonte. I, de passada, ha desencallat un partit que l'Argentina, durant 91 minuts, no havia sabut guanyar.