FUTBOL INTERNACIONAL
Esports Futbol 21/03/2012

Els metges són cauts sobre el retorn al futbol de Fabrice Muamba

El metge del Bolton, Jonathan Tobin, assegura que les millores que ha experimentat Muamba en les últimes hores són "extraordinàries"

Efe
1 min
Muamba atès pels seus companys

LondresEls metges que atenen el migcampista del Bolton Fabrice Muamba des que va patir el passat dissabte un atac cardíac s'han mostrat aquest dimecres cauts sobre la tornada del jugador al futbol professional. "És encara molt aviat en un procés de recuperació que podria ser llarg", ha assenyalat Sam Mohiddin, cardiòleg del Chest Hospital de Londres, que ha refusat aventurar un període de temps en què el jugador d'origen congolès, que va ingressar dissabte en estat crític, podria estar completament recuperat.

El metge del Bolton, Jonathan Tobin, s'ha expressat en aquest mateix sentit. "Són els primers passos d'un llarg camí que Fabrice haurà de recórrer", ha dit el facultatiu, que va tractar de reanimar el futbolista sobre la gespa de l'estadi del Tottenham, White Hart Lane, just després que patís una aturada cardíaca sobtada.

Mohiddin ha recalcat que les millores que ha experimentat Muamba en les últimes hores són "extraordinàries". El metge ha explicat que el cor de Muamba va deixar de bategar durant un temps. El migcampista va rebre dues electroxocs sobre el terreny de joc, un altre al túnel de vestidors i dotze més a l'ambulància, de camí a l'hospital, fins que el seu cor va tornar a funcionar, un període en que el metge del club va témer "el pitjor".

"Fabrice va tenir un tipus d'aturada cardíaca en el qual el cor mostra molta activitat elèctrica però no muscular. És una malaltia que normalment respon a estímuls elèctrics o tractament químic", ha explicat el doctor. "No puc explicar la pressió que vaig sentir en aquell moment", ha rememorat el metge sobre el moment en què Muamba va patir la parada cardíaca.

stats