COPA DEL REI
Esports Futbol 01/02/2011

Mourinho diu ara que s'han perdut punts "perquè els jugadors no estaven acostumats a jugar tants partits"

Mourinho vol parlar de nou. Ho va fer a Pamplona i ho ha fet en la prèvia del partit de tornada de les semifinals de Copa

Redacció
2 min
José Mourinho.

MadridEl portuguès, que no va parlar ni abans ni després del partit d'anada amb el Sevilla, ha dit avui la seva abans de defensar com a locals el 0-1 aconseguit al Pizjuán, resultat que els acosta a la final. "Després de la victòria a Sevilla vaig veure l'equip molt bé, il·lusionat per poder arribar a la final. Fa molts anys que el Madrid no hi arriba. Estem a un partit d'aconseguir-i l'equip està bé. No serà fàcil, però volem arribar a la final ", ha dit.

Acte seguit, Mourinho ha construït el seu discurs per explicar l'estat de l'equip. Discurs que es basa en el fet que els darrers anys el Madrid no jugava tants partits perquè era eliminat abans de la Copa. I per tant, els jugadors no tenen el costum de jugar tants partits. "En els darrers anys a aquests jugadors els han eliminat a la primera fase de la Copa i de la Champions, per tant estan acostumats a jugar només la Lliga"

El cansament, doncs, seria clau per explicar la derrota a Pamplona: "Després del partit contra el Mallorca he estat criticat perquè he fet rotacions i l'equip no va donar la talla al primer temps. Al final em critiquen per fer rotacions contra el Mallorca o per no fer-les. Gener ha estat un mes en què hem jugat nou partits i hi ha jugadors que estan habituats a fer-ho, però aquests futbolistes no estan habituats perquè en els últims anys el Madrid ha estat eliminat a la primera de la Copa, igual que a la Champions. Aquests jugadors estan acostumats a jugar només la Lliga ".

El portuguès, però, treu pit en afirmar que "crec que guanyarem a Lió, amb tot el meu respecte, i els jugadors s'hi seguiran acostumant. El cansament no és físic, perquè estan preparats per jugar un partit cada dos dies. El problema és que, des del punt de vista mental, costa més jugar dos partits per setmana. Però són homes i és una qüestió d'hàbits. Un jugador és un animal d'hàbits i l'any que ve estaran més ben preparats ".

El que fou tècnic del Chelsea i l'Inter també ha parlat dels tres partits que porta Cristiano sense marcar: "Ronaldo és un jugador fonamental i continua fent el màxim. Està fent una temporada fantàstica i tornarà a marcar". A més, ha estat preguntat de nou pel seu pols amb Valdano per gaudir de més poder al club. Mourinho ha dit: "Jo només tinc el poder de dir qui juga, si ens concentrem, quan viatgem... Aquest és el poder que jo vull i no vull cap altre tipus de poder ".

Un altre moment curiós ha estat quan, en ser preguntat sobre com esperava veure l'afició blanca, ha aprofitat per criticar l'Osasuna: "Espero un Bernabéu que vol arribar a la final i que ajudi el seu equip perquè el resultat és obert. L'equip necessita el suport de l'afició. Que no amaguin les pilotes ni les llencin al camp".

stats