REIAL MADRID
Esports Futbol 22/08/2012

Mourinho: "Si pogués triar, triaria perdre la Supercopa i guanyar la Lliga, com l'any passat"

El tècnic del Reial Madrid ha assegurat que, tot i que ara Tito Vilanova sigui l'entrenador del Barça, l'estil de l'equip "no és gaire diferent del que era abans"

Nuria García
2 min
José Mourinho, durant un entrenament del Reial Madrid a la Ciutat Esportiva del club blanc / CHEMA MOYA / EFE

BarcelonaJosé Mourinho, tècnic del Reial Madrid, ha parlat en roda de premsa abans del partit de l'anada de la Supercopa d'Espanya contra el Barça d'aquest dijous al Camp Nou. "Si pogués triar, triaria perdre la Supercopa i guanyar la Lliga. Si perdre la Supercopa és una motivació per guanyar la Lliga, ho firmaria ara mateix", ha dit Mourinho, que ha recordat els últims partits contra el Barça al Camp Nou. "Sempre que hem anat a Barcelona hem jugat bé i hem aconseguit resultats al límit. A la Lliga vam guanyar 2-1, però altres partits els hem empatat".

Per a l'entrenador portuguès, la Supercopa és "la competició menys important" de les quatre que jugaran –Lliga, Lliga de Campions, Copa del Rei i Supercopa d'Espanya–, però ha afirmat que la volen "guanyar". "Entre clubs rivals, sempre vols guanyar, però no crec que el resultat de la Supercopa influeixi en el desenvolupament de la temporada", ha apuntat Mourinho.

Hegemonia del Barça

Preguntat sobre si després de guanyar la Lliga la temporada passada el Reial Madrid ha acabat amb l'hegemonia del Barça, Mourinho ha dit: "En portuguès, no es pot parlar d'hegemonia si un equip no ha guanyat dues Champions seguides. I de moment, ningú ho ha aconseguit".

Mourinho també ha analitzat el Barça de Tito Vilanova: "Per a mi és el Barça i punt. És un equip pràcticament amb els mateixos jugadors de la temporada passada, amb un estil que és el seu, però que pot canviar perquè no hi ha dues persones iguals. Aquest Barça tindrà alguns detalls que faran diferenciar el seu estil actual de l'anterior. És un equip amb qualitat, amb grans jugadors i no crec que sigui gaire diferent del que era abans", ha assegurat.

Pepe, baixa per al Camp Nou

L'entrenador ha confirmat que Pepe, que va topar diumenge amb Casillas en el partit contra el València, no podrà jugar al Camp Nou: "Pepe no jugarà. Ha evolucionat bé, està fent el seu entrenament i les sensacions ens permeten dir que diumenge estarà fora de risc. Jugarà Albiol, però la resta de l'equip titular no te'l diré", ha apuntat.

El tècnic portuguès ha assegurat que no està preocupat per l'estat físic de la plantilla: "No val la pena buscar excuses. Ja sabíem que es jugaria l'Eurocopa i sabíem que molts dels nostres jugadors arribarien a les semifinals i a la final. Ja sabíem que la pretemporada seria curta i que es veuria interrompuda pels amistosos de seleccions. No hem de fer cap drama. Esperem l'evolució natural de la forma física dels jugadors, que es tradueix normalment en més confiança. Acabem de començar i encara falten 10 mesos de competició".

Sobre Sahin, Mourinho ha dit que li agradaria que marxés a la Premier perquè és una lliga "experta a donar als jugadors un tipus determinat de característiques", però ha comentat que li és "igual" a quin club vagi el jugador. "El que sí que vull és que es tanqui aviat, perquè és el millor per a ell". Sobre Kaká, el tècnic ha dit que encara no tenen cap oferta per ell.

stats