MUNDIAL DE CLUBS 2011
Esports Futbol 09/12/2010

Dos clubs amb el mateix nom, favorits al Mundial de clubs: l'Inter de Milà i l'Inter de Porto Alegre

El Mundial de Clubs de la FIFA arriba enguany a la seva setena edició amb l'Inter de Milà i l'Inter de Porto Alegre com a grans favorits per ser els successors del Barça.

Toni Padilla
2 min
El Mundial de Clubs 2010, llest per començar

BarcelonaEl torneig, que per segon any consecutiu es juga als Emirats Àrabs Units, va començar dimecres amb el partit de play-off entre l'equip amfitrió, l'Al-Wahda, i el campió de la Lliga de Campions d'Oceania, el modest Hekari United de Papua Nova Guinea. Els locals es van imposar fàcilment per 3 a 0 amb un gol de l'ex-davanter del Celta Fernando Baiano.

El primer partit de quarts de final és aquell entre el campió de la Lliga de Campions africana, el TP Mazembe de la República Democràtica del Congo, i el campió de la Lliga de Campions de la CONCACAF, el Pachuca mexicà. El guanyador d'aquesta eliminatòria es veurà les cares amb l'Internacional de Porto Alegre brasiler en una semifinal.

El rival de l'Inter de Milà en la segona semifinal serà el guanyador del duel entre el Seongnam Ilhwa Chunma de Corea del Sud, campió de la Lliga de campions de l'Àsia, i l'Al-Wahda. L'Inter de Milà arriba en el pitjor moment de la temporada al Mundial, amb l'afició "interista" qüestionant la feina del tècnic Rafa Benítez i l'equip lluny del liderat a la Serie A. De fet, el president del club, Massimo Moratti, ha reconegut que només pot garantir la continuïtat de Benítez fins la final d'aquest torneig. Si no el guanya, podria ser destituït.

La final es juga el dissabte a Abu Dabi. L'Internacional de Porto Alegre ja va guanyar aquesta competició el 2006, quan va derrotar en la final el FC Barcelona a Yokohama. L'Inter de Milà de la seva part, busca el seu primer Mundial, tot i que ja va guanyar dues Copes Intercontinentals, la competició que enfrontava els campions d'Europa i l'Amèrica del sud i va ser l'origen d'aquest Mundial.

Palmarès del Mundial de Clubs:

2000 - Corinthians (Brasil)

2005 - Sao Paulo (Brasil)

2006 - Internacional de Porto Alegre (Brasil)

2007 - AC Milan (Itàlia)

2008 - Manchester United (Anglaterra)

2009 - FC Barcelona (Catalunya)

stats