Futbol Femení
Esports Futbol 05/09/2013

Nadine Angerer, millor jugadora europea del 2012/13

La portera, clau en el triomf d'Alemanya a l'Euro d'aquest estiu, ha superat en les votacions a la seva companya Lena Goessling, principal favorita

Natalia Arroyo
1 min
Nadine Angerer, millor jugadora europea de la temporada 2012/13

BarcelonaVa fer un Europeu 2013 brillant. Va ser clau, sobretot, en la final contra Noruega, aturant dos penals per donar el triomf a la seva Alemanya (0-1). Però diversos problemes físics l'havien tingut a l'ombra durant tot l'any. Tot i així, les seves aturades decisives a l'Euro de Suècia a l'estiu han permès Nadine Angerer endur-se el guardó de millor jugador europea de la temporada passada.

L'opció d'Angerer, que deixa el seu país per jugar al Brisbane Roar australià, ha rebut 10 vots, superant els sis de la seva compatriota Lena Goessling, migcampista del Wolfsburg, club que va guanyar la Champions i la Bundesliga l'any passat. Lluny d'elles s'ha quedat l'altra finalista, la davantera sueca de l'Olympique de Lió, Lotta Schelin, Bota d'Or de l'Euro.

De fet, ella mateixa ha reconegut estar "molt sorpresa" per aquest premi "inesperat" que no s'esperava guanyar. "Voldria donar les gràcies als que m'han escollit i, especialment, a Silvia Neid [seleccionadora d'Alemanya], que va mantenir la seva confiança en mi quan vaig tenir el moment dur al Frankfurt després de la meva lesió. Estic molt agraïda per allò", ha declarat.

La UEFA ha donat a conèixer també la llista de deu jugadores més votades pels periodistes per a aquest premi, en què hi apareix el nom de l'ex de l'Espanyol, Vero Boquete, que ocupa la cinquena posició, per darrere de Nadine Kessler. També hi ha Caroline Seger, Nilla Fischer, Célia Okoyino da Mbabi, Wendie Renard i Louisa Nécib.

stats