FUTBOL

Neymar, de tornada a la concentració del PSG amb el seu futur en l'aire

El brasiler s'ha incorporat als entrenaments del club parisenc una setmana més tard que els seus companys

Neymar ha arribat a la concentració del París Saint Germain (PSG) aquest dilluns, una setmana més tard que els jugadors del club reprenguessin els entrenaments, en un ambient de clara tensió i amb una gran incertesa sobre el seu futur.

El PSG no ha volgut fer cap comentari al matí sobre el retorn de l'estrella brasilera, un cop que diversos mitjans han confirmat que havia aterrat a la capital francesa i que se l'ha pogut veure arribar poc després de les 9 al Camp des Loges.

'L'Équipe' ha afirmat que Neymar havia de reunir-s'hi amb el director esportiu, Leonardo, que la setmana passada havia deixat caure la possibilitat d'obrir-li un procediment de sanció per no haver-se presentat al primer dia d'entrenament, el 8 de juliol. El diari esportiu ha afirmat que, en els intercanvis de missatges dels últims dies, Leonardo havia fet notar a Neymar que l'estret marge econòmic que té el Barça en aquest moment fa molt difícil el seu fitxatge aquest estiu pel que va ser el seu anterior equip, un argument que no ha servit per modificar la voluntat de Neymar d'anar-se'n, que és el que molts aficionats del PSG han entès de les seves declaracions de dissabte passat. Interrogat sobre els seus millors records, Neymar va respondre posant en primer lloc la victòria en els Jocs Olímpics amb el Brasil el 2016, i en segon la "remuntada" del Barça en els vuitens de final de la Lliga de Campions.

L'entorn del brasiler ha tractat de corregir l'efecte que han causat aquestes paraules amb un comunicat en què ha afirmat que considerar la seva reacció "espontània i honesta" com una provocació "és una anàlisi malintencionada que té com a únic objectiu crear polèmica on no n'hi ha".

El club francès ha deixat la porta oberta a Neymar perquè se'n vagi, però amb una oferta financera que li convingui. I cal recordar que quan el va fitxar, el 2017, va haver de pagar al Barça una clàusula de rescissió de 222 milions d'euros.