SELECCIONS
Esports Futbol 07/10/2016

El Brasil i l'Uruguai golegen, i l'Argentina, sense Messi, només empata amb el Perú

L'Equador de Caicedo ha superat Xile (3-0), amb un gol del davanter de l'Espanyol

Nuria García
Luis Suárez ha marcat amb l'Uruguai / PABLO PORCIUNCULA / AFP

BarcelonaNeymar, Luis Suárez i Mascherano han estat els tres jugadors del Barça que han participat aquesta matinada amb les seves seleccions en els partits de la fase de classificació de l'Amèrica del Sud per al Mundial de Rússia del 2018. Per la seva banda, Caicedo, de l'Espanyol, ha marcat contra Xile.

Perú 2 - Argentina 2

Javier Mascherano, contra el Perú / LUKA GONZALES / AFP

Mentre el Brasil i l'Uruguai han aconseguit golejar, l'Argentina, sense Leo Messi –lesionat–, no ha passat de l'empat contra el Perú.

De fet, Mascherano ha estat el protagonista de la jugada que ha acabat amb l'empat del Perú a 10 minuts del final: una mala passada del migcampista del Barça l'ha caçat Paolo Guerrero i, per tractar d'evitar un gol que semblava cantat, Funes Mori l'ha fet caure dins l'àrea i l'àrbitre ha xiulat penal. Cueva no ha perdonat i ha fet el definitiu 2-2. L'Argentina ha apostat des de l'inici per les jugades a pilota aturada i als 15 minuts de joc Funes Mori ha donat avantatge als argentins amb un gol a la sortida d'un córner. Ja en el segon temps el Perú ha aconseguit l'empat gràcies a Guerrero (min 58), i Higuaín ha fet l'1-2 a 12 minuts del final.

Uruguai 3 - Veneçuela 0

Per tot això, l'Argentina és cinquena del seu grup, a tres punts de l'Uruguai de Luis Suárez, que és líder després de superar Veneçuela (3-0). Aquest cop el davanter del Barça no ha vist porta, però ha donat dues assistències de gol: la primera a Nicolás Lodeiro (min 28) i la segona a Eidson Cavani, que en aquest partit ha marcat per partida doble (min 45 i 78).

Brasil 5 - Bolívia 0

Neymar s'ha retirat del terreny de joc amb la cara ensangonada

Per últim, el Brasil també ha golejat Bolívia (5-0) i es queda a un sol punt de l'Uruguai en la classificació. Neymar ha estat un dels protagonistes destacats del partit: ha marcat un gol i ha assistit els seus companys dos cops. El partit ha quedat sentenciat en el primer temps (el Brasil ha anat al descans amb un 4-0 en el marcador) gràcies als gols de Neymar, Coutinho, Filipe Luis i Gabriel Jesús. Després del descans, Roberto Firmino ha fet el cinquè per als brasilers. El davanter blaugrana ha donat l'ensurt del partit, després d'haver d'abandonar el terreny de joc amb la cara plena de sang als 68 minuts de joc per un cop de colze de Yasmani Duk. Abans de l'incident, Neymar havia vist una targeta groga i està sancionat per al pròxim partit contra Veneçuela.

Equador 3 - Xile 0

Felipe Caicedo ha marcat contra Xile

També ha tingut un paper destacat en el triomf de l'Equador contra Xile el blanc-i-blau Felipe Caicedo, ja que ha marcat l'últim gol de la seva selecció. El triomf fa que l'Equador segueixi en els llocs de classificació directa per al Mundial de Rússia.