FUTBOL

Ordenen detenir l'expresident de la Federació de Futbol de l'Afganistan per abusos

Diverses jugadores han denunciat que les va agredir sexualment entre el 2013 i el 2018

Les autoritats afganeses han ordenat aquest diumenge la detenció de l'expresident de la Federació de Futbol de l'Afganistan Keramuddin Karim, investigat per les acusacions d'abusos sexuals fetes per diverses jugadores del país, just un dia després que la FIFA anunciés la seva suspensió a perpetuïtat. Karim està sent investigat des de fa mesos per les autoritats afganeses després que fos acusat per jugadores de l'equip nacional femení d'agressió sexual.

"La Fiscalia General afganesa ha emès una ordre d'arrest contra l'expresident de la Federació de Futbol, Karim, després que rebutgés diverses citacions de compareixença per continuar amb la investigació", ha afirmat a l'agència Efe un portaveu de la Fiscalia, Jamshid Rasouli. La font ha explicat que han demanat al ministeri de l'Interior que Karim sigui detingut "tan aviat com sigui possible".

El govern afganès va suspendre l'expresident i quatre membres més de la directiva de la Federació de Futbol de l'Afganistan el desembre del 2018 després que sortissin a la llum les acusacions de les jugadores. Segons aquestes jugadores, Karim i els seus companys van abusar físicament i mentalment d'elles entre el 2013 i el 2018.

L'ordre d'arrest arriba un dia després que la FIFA considerés Karim culpable d'infringir el codi d'ètica en el seu article 23 (protecció de la integritat física i mental) i en el 25 (abús de posició) i, per tant, va decidir suspendre'l de per vida de tota activitat relacionada amb el futbol, ja sigui administrativa, esportiva o qualsevol altra, tant en l'àmbit nacional com en l'internacional.

Més continguts de