Publicitat
Publicitat

1a divisió

El PSOE ha presentat una proposta per regular l'esport professional

El grup Parlamentari Socialista pretén establir un sistema de control econòmic per evitar que els clubs que tinguin deutes participin en competicions professionals

El Grup Parlamentari Socialista ha presentat una proposició no de Llei en què reclama la regulació de l'esport professional a Espanya i que s'estableixi un sistema de control econòmic pel qual els clubs que tinguin deutes no puguin participar en les competicions professionals.

La iniciativa presentada al Congrés pretén "evitar situacions com les dels clubs de futbol, que deuen 752.000.000 a Hisenda", i "insta el Govern a presentar al llarg d'aquest any una llei que reguli l'esport professional a Espanya".

Aquesta norma haurà de contemplar "la creació d'un òrgan de supervisió i control econòmic, que fins i tot limiti la capacitat de despesa, que asseguri que no existeixen deutes amb les administracions ni amb els esportistes, que no existeixen situacions d'insolvència i que es compleixen els ràtios de bona gestió, com a requisits imprescindibles per participar en competicions professionals ".

Segons la proposta del PSOE, la llei garantirà el cobrament dels sous dels jugadors i contemplarà l'establiment de limitacions al finançament de les plantilles esportives, mitjançant percentatges del pressupost o de la previsió d'ingressos de cada club.

Els socialistes reclamen que es fixi un període per regularitzar la situació dels clubs i societats anònimes esportives amb Hisenda i la Seguretat Social i que s'estableixin requisits estrictes per obtenir ajuts públics, a més de millorar l'actual marc legal del mecenatge i els beneficis fiscals en l'esport professional.

El portaveu socialista d'esport en la Cambra baixa, Manuel Pezzi, va assegurar que "la competició exigeix paritat i igualtat entre els competidors". "No és just que uns paguin i altres no. La norma ha de ser que els equips que no paguen no poden competir", va afegir.

En la iniciativa Pezzi assenyala també que "el greu problema d'endeutament que afecta principalment el futbol professional és crònic" i que ja es va intentar solucionar amb la vigent Llei de l'Esport, "que va implantar el model de societats anònimes, encara que sense els resultats esperats" .

Segons la seva opinió la situació actual no es produeix "per llacuna normativa, sinó per manca de control efectiu i certa lassitud dels gestors esportius, emparats en la transcendència pública de la seva activitat".

Un dia després de fer-se públic que els clubs professionals deuen 752 milions d'euros a Hisenda, avui s'ha conegut que el deute contret per aquests amb la Seguretat Social, a 1 de febrer de 2012, puja a 10,6 milions d'euros, segons la resposta del Govern a una pregunta del diputat del Grup Mixt (BNG), Francisco Jorquera.

El BNG ha recordat avui que en la legislatura anterior va registrar diverses iniciatives parlamentàries, entre elles una proposició no de llei amb mesures perquè el Govern impulsés la transparència i la contenció de la despesa en el futbol professional.

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT