Futbol
Esports Futbol 09/05/2012

Paolo Maldini va renunciar a la selecció amb 34 anys, els mateixos que té ara Puyol

L'històric defensa del Milan va abandonar el combinat 'azzurri' després del Mundial del 2002 i no va retirar-se com a futbolista fins els 41 anys el 31 de març del 2009. Nesta, encara en actiu, és un altre cas de defensa que renuncia a la selecció per tenir "repòs"

Natalia Arroyo
2 min
Carles Puyol a la Ciutat Esportiva

BarcelonaCarles Puyol no ha amagat mai la seva admiració cap a Paolo Maldini, l'històric defensa del Milan. El capità del Barça admira d'ell la seva fortalesa, el seu caràcter, la seva jerarquia a la defensa d'un gran d'Europa i de la selecció. Són molts els punts de connexió entre tots dos jugadors, per personalitat, físic o característiques, però la carrera de tots dos futbolistes pot haver trobat ara una última similitud.

L'italià va renunciar a la selecció als 34 anys, la mateixa edat que té ara Carles Puyol. La roda de premsa del blaugrana ha servit per deixar clar que aquesta no és ara la seva principal preocupació, però tampoc ha tancat la porta a parlar-ho amb tranquil·litat amb els tècnics un cop es recuperi de la intervenció quirúrgica a la que haurà de sotmetre's dissabte.

Maldini, capità de la selecció italiana, va disputar el seu últim partit com a internacional amb Itàlia el 18 de juny del 2002. Corea del Sud va eliminar l''Azzurra' del Mundial 2002. Tenia 34 anys. No va tornar a vestir la samarreta nacional, amb qui havia sigut 126 vegades internacional, encara que va allargar la seva carrera professional set anys més.

I és que Maldini va penjar les botes el 31 de març de 2009, amb 41 anys, després que el seu Milan guanyés 0-2 al camp de la Fiorentina. Havia disputat 902 partits oficials com a 'rossoneri'.

El cas de Nesta

Alessandro Nesta és un altre dels centrals italians amb els que s'acostuma a comparar Carles Puyol. L'actual central del Milan i ex de la Lazio, va decidir renunciar a la selecció quan tenia 31 anys, al·legant que era "el moment just" perquè necessitava "descansar per poder oferir el millor rendiment amb el seu club", com va comunicar en un escrit difòs a través de la web del Milan. Nesta encara està en actiu però no vesteix la samarreta 'azzurra' des de l'1 d'agost del 2007.

stats