COPA AMÈRICA
Esports Futbol 04/07/2011

Paraguai i Equador no es fan mal en el deslluït debut a la Copa Amèrica (0-0)

Els dos conjunts han gaudit d'ocasions, però cap d'ells ha aconseguit superar la defensa rival ni els porters, que han fet algunes aturades de mèrit

Efe
2 min
Caicedo (Paraguai), lluita una pilota en el partit contra Equador. JAVIER ESCOBAR / LATINCONTENT / GETTY IMAGES

Santa Fe (Argentina)Paraguai i Equador han empatat sense gols en un deslluït debut a la Copa Amèrica, en què els paraguaians han estat més a prop del gol però han sigut incapaços de fer mal al rival.

Amb aquest resultat, tot segueix com va començar en el Grup B, on el Brasil i Veneçuela també han empatat a zero. Els primers minuts del xoc han estat plens d'imprecisions. Enmig del desordre general, Paraguai retenia la pilota al mig del camp. Paraguai ha avisat per primera vegada abans del primer quart d'hora. Aureliano Torres ha desbordat per la banda esquerra i ha donat una passada a Edgar Barreto, que ha rematat sol des del punt de penal. L'arquer Marcelo Elizaga ha rebutjat a córner.

L'acció ha animat els paraguaians, que han avançat les línies. Al mateix temps Equador, tancat en el seu propi camp, no trobava una resposta i abusava de les pilotades llargues. Al minut 19 Elizaga ha salvat de nou el seu equip després d'una rematada de Roque Santa Creu des de l'interior de l'àrea petita.

Ha calgut esperar fins a la mitja hora de partit per veure la primera arribada amb perill de l'Equador. Cristian Benítez ha iniciat un eslàlom en la línia de tres quarts que ha acabat amb un xut de Paulo da Silva fora, tot i que estava sol davant la porteria.

Els homes de Reinaldo Rueda han millorat ostensiblement. Han guanyat presència a la zona de creació amb un participatiu Cristian Noboa, però els ha costat generar accions ofensives, amb un Felipe Caicedo poc actiu.

Paraguai ha perdut protagonisme i els seus jugadors s'han diluït al centre de la pista, incapaços de proveir de pilotes Lucas Barris i Santa Creu, que buscaven amb afany línies de passada entre els corpulents defenses equatorians. Antonio Valencia, el jugador més prestigiós del conjunt equatorià, ha tingut una tarda grisa i ha sigut substituït en el descans, tocat per algunes molèsties físiques.

En el segon temps, Equador ha pres la iniciativa. Michael Arroyo, que ha entrat per València, ha donat verticalitat al seu equip i ha avisat amb un gran xut que ha sortit desviat per poc. Paraguai ha respost amb una pilota en profunditat de Barris per a Marcelo Estigarribia, que ha rematat creuat molt a prop del pal de l'arc d'Elizaga.

Estigarribia, un dels millors del seu equip, ha desbordat poc després per l'esquerra i ha posat un centre al cap de Santa Creu. L'ariet ha rematat amb comoditat però Elizaga, nomenat millor jugador del partit, ha refusat la pilota amb una notable estirada. L'entrada de Nelson Haedo Valdez ha donat aire a l'atac paraguaià, encara que les ocasions arribaven amb comptagotes i el cronòmetre avançava.

Els últims compassos del xoc han transcorregut amb un joc enredat a la zona de creació, sense idees ni lucidesa en cap dels dos bàndols.

stats