Esports Futbol 14/05/2013

El govern francès prohibeix una nova celebració del PSG després dels disturbis

La celebració pel títol de la Lliga francesa va acabar aquest dilluns amb almenys 32 persones ferides i 39 detinguts

Efe
2 min

ParísEl ministre francès de l'Interior, Manuel Valls, ha anunciat aquest dimarts la prohibició d'una nova celebració pel títol de Lliga del París Saint-Germain (PSG) després dels disturbis d'ahir, que van acabar amb almenys 32 persones ferides i 39 detinguts. Valls ha respost, així, a les dures crítiques que va rebre ahir per la manca de previsió en la celebració pels carrers de París. L'oposició de la dreta va demanar la seva dimissió. Els disturbis els van protagonitzar els aficionats ultres del PSG.

En una entrevista a l'emissora francesa 'Europe 1', Valls s'ha defensat de la manca de previsió i ha explicat que la policia sabia que hi havia entre 150 i 200 persones susceptibles de provocar actes violents. Tanmateix, ha explicat que els agents no van impedir la concentració dels aficionats a la plaça del Trocadero perquè "hauria significat que a París no es pot organitzar cap celebració d'aquest tipus", ha dit.

El titular d'Interior ha assegurat que hi haurà "sancions", i ha explicat que ha encarregat "un informe precís" als responsables de la policia i que es reunirà amb la directiva del PSG perquè vol que "cadascú assumeixi les seves responsabilitats". També vol establir un dispositiu de cara a les pròximes cites de l'equip, començant pel partit del proper cap de setmana contra el Brest.

Els aficionats ultres de l'equip parisenc es van enfrontar amb els agents antiavalots després de saquejar un autobús al peu de la torre Eiffel i destrossar cotxes i aparadors en un ampli perímetre al voltant del Trocadero, segons ha explicat el ministre de l'Interior francès.

La presidenta del partit ultradretà Front Nacional (FN), Marine Le Pen, ha carregat durament contra el titular d'Interior en un comunicat en què l'ha responsabilitzat de no haver evitat els disturbis a temps.

Dos sindicats de policies també s'han pronunciat en relació amb aquesta qüestió i han assegurat que es va subestimar el risc d'aldarulls i la perillositat dels seus responsables, que ja s'havien fet notar diumenge als Camps Elisis, han indicat.

stats