eurocopa
Esports Futbol 07/06/2012

Platini apel·la a l'autoritat dels àrbitres davant l'amenaça d'insults racistes a l'Eurocopa

La màxima autoritat del futbol europeu, Michel Platini, ha avisat els futbolistes que en cas de sofrir insults racistes hauran de comunicar-ho a l'àrbitre, que tindrà la potestat de parar el partit, però no podran abandonar el terreny de joc

Jordi Mestre
1 min
Michel Platini, president de la UEFA

BarcelonaMichel Platini, president de la UEFA i màxim mandatari del futbol europeu, ha advertit als jugadors que seran amonestats si deixen el terreny de joc com a protesta pels insults racistes. Platini ha explicat que, en cas de sofrir abusos d'aquest tipus, els jugadors hauran de comunicar-ho a l'àrbitre, que tindrà la potestat de parar o fins i tot anul·lar el partit si ho considera necessari. Platini respon així a les declaracions de l'internacional italià Mario Balotelli, que va assegurar que ell marxaria del camp en cas de sentir càntics racistes.

Per la seva part, Pierluigi Collina, antic àrbitre i actual membre del Comitè d'Àrbitres de la UEFA, va confirmar que "existeix un protocol" en cas de racisme als estadis de l'Eurocopa i que tant els col·legiats com els jugadors havien estat informats del procediment a seguir. Piara Powar, director executiu de Football Against Racism a Europa, va sortir en defensa dels països organitzadors assegurant que "no es pot predir el que faran 60.000 o 70.000 persones en un estadi, però el racisme és un problema global, i no crec que n'hi hagi més a Polònia i Ucraïna que a França o a Anglaterra". Powar va declarar que el racisme "no és un problema només futbolístic, sinó social" i va asseverar que la UEFA "farà el possible per extirpar-lo del futbol".

stats