SEGONA DIVISIÓ

Polèmica pels insults d'un jugador del Girona a l'afició

Els jugadors expliquen que "aquestes paraules van ser dirigides, en to de broma, a un grup d’amics que la persona que les va fer va veure entre els aficionats"

Unitat. Aquest és el sentiment al qual s’agafa el Girona després del desafortunat malentès, ocasionat per un vídeo penjat (i posteriorment esborrat) des del compte d’Aday a Instagram en el qual es veu com l'afició del conjunt gironí rep l'equip al Nou Estadi de Tarragona i que ha encès les xarxes socials.

Al vídeo se sent com un company d'Aday insulta l'afició: "Fills de puta! On heu estat a l'hivern? Gossos! Heu aparegut del no-res!". El club gironí no va voler donar explicacions diumenge al vespre després del partit, però sí que ho ha fet aquest dilluns a través d'un comunicat on indica que "el consell d'administració ha decidit obrir un expedient per tal d'aclarir els fets, reunir tota la informació possible i depurar responsabilitats". El club afegeix que "condemna enèrgicament" qualsevol tipus de "manifestacions o declaracions injustificades i incorrectes" cap a terceres persones i conclou que vol "agrair el suport incondicional rebut de l'afició durant tota la temporada". Després, els jugadors també han volgut donar la cara.

Fonts pròximes al jugador han assegurat que Aday -escridassat a l’arribada de l’autocar a Montilivi després del partit de Tarragona- no ho està passant gens bé. El que devia ser anecdòtic i una mostra d’agraïment cap als 1.500 aficionats desplaçats al Nou Estadi, s’ha convertit en el focus de l’actualitat gironina en l’inici de la que podria ser la setmana més important de la història del club. Després del comunicat emès pel club aquest matí on s’informa que el consell d’administració del Girona -reunit d’urgència- ha decidit obrir un expedient per aclarir els fets, depurar responsabilitats i condemnar enèrgicament declaracions que atemptin contra els valors del club. La plantilla al complet ha comparegut a la sala de premsa per intentar aclarir els fets. L’aldarull creat en les últimes hores ha sigut suficient perquè els capitans -liderats per Eloi Amagat, que ha fet de portaveu- donessin la cara. Ells mateixos han decidit comparèixer -previ consens amb el club- per tancar un problema que s’hauria d’haver evitat.

Els jugadors del Girona han volgut fer pinya mentre Eloi començava el seu discurs. Primer el capità ha volgut posar la informació dins el context adequat, i ha recordat: “No som jugadors acostumats a tenir rebudes com les que vam viure al Nou Estadi”. “No entra en cap ment lògica -ha continuat- que algú pogués faltar a aquella gent que fa quilòmetres, es gasta diners i es desviu per animar-nos mentre somia amb aconseguir l’ascens, tal com fem nosaltres”. Després de confirmar que el vídeo anava dirigit “a uns coneguts que aquest jugador va veure saltant” i que “les xarxes socials ja se sap que magnifiquen les coses” ha recalcat que els esforços no s’han de focalitzar a buscar el culpable i sí a passar pàgina com més aviat millor: “Tenim molt clar que quan tenim un èxit és de tots i, quan tenim un error, l’assumim tots”. En cap moment ha transcendit el nom d’aquest jugador, i tot sembla indicar que si hi ha d'haver un càstig estarà d'acord amb el règim intern del vestuari.

Aquest és el comunicat íntegre llegit per Eloi Amagat en la sala de premsa:

"En primer lloc, voldríem fer arribar les nostres més sinceres disculpes a les persones que es van sentir ofeses pels comentaris que es van escoltar en un vídeo difós a través de les xarxes socials. Dit això, volem aclarir que en cap moment aquests comentaris s’adreçaven als aficionats del Girona presents al Nou Estadi. Aquestes paraules van ser dirigides, en to de broma, a un grup d’amics que la persona que les va fer va veure entre els aficionats. Som conscients també que si no es coneix el context aquestes paraules poden semblar ofensives. Això és el que ens dol més, a tots nosaltres. Tota la feina que estem fent no té sentit sense els aficionats que jornada rere jornada ens donen suport i, molt especialment, als que -com en els cas dels 1.500 de Tarragona- dediquen hores i diners a viatjar per acompanyar-nos. Reiterar una vegada més les nostres més sinceres disculpes als aficionats. Us assegurem que ha estat un desagradable malentès i us demanem que, com heu fet sempre, no deixeu d’estar al nostre costat. Aquest diumenge ens espera el partit més important de la història del nostre estimat club. Volem aconseguir el somni amb l’ajuda imprescindible de la gent que, com nosaltres, estima els colors blanc-i-vermells. Moltes gràcies a tothom!"