Lliga anglesa
Esports Futbol 12/09/2012

La policia va alterar proves de la tragèdia de Hillsborough per intentar culpar-ne els aficionats

Un informe independent ha fet públic que la policia britànica va intentar culpar els aficionats de l'allau humana en què van morir 96 seguidors del Liverpool l'any 1989

Efe
1 min
Una samarreta del Liverpool, demanant justícia

LondresUn informe independent ha fet públic aquest dimecres que la policia britànica va alterar proves de la investigació sobre la tragèdia de Hillsborough per intentar culpar els aficionats de l'allau humana en què van morir 96 seguidors del Liverpool l'any 1989.

Després de conèixer el contingut del document, elaborat a partir de dades oficials desclassificades l'any passat, el primer ministre britànic, David Cameron, ha demanat disculpes davant la Cambra dels Comuns per "la doble injustícia" que han patit, segons ell, els familiars dels morts.

El conservador ha expressat les seves disculpes tant pels errors de seguretat que van impedir evitar el desastre com pels intents d'ocultar informació de la policia, que va modificar "significativament" 164 declaracions i en va eliminar 116 en què es posava en qüestió la seva feina.

"La policia va alterar les proves sobre els fets i va tractar de donar la culpa als aficionats", ha assenyalat Cameron, que ha subratllat dos errors en el document: la incapacitat de les autoritats per protegir els aficionats i el "dubtós" informe forense original.

Durant la semifinal de Copa entre el Liverpool i el Nottingham Forest del 15 d'abril de 1989, 94 persones van morir per asfíxia o aturada cardíaca, aixafades contra les tanques de la tribuna oest de l'estadi del Sheffield Wednesday. Dues persones més van morir en els dies posteriors.

stats