Futbol
Esports Futbol 22/03/2013

Portugal empata amb Israel i es complica la classificació per al Mundial (3-3)

Un gol de Coentrão al descompte ha igualat el marcador, però els portuguesos queden tercers, empatats a punts amb els israelians, i a quatre punts de Rússia que té un partit menys

BarcelonaUn gol de Coentrão al temps de descompte ha permès que Portugal salvés un punt contra Israel (3-3) en el partit de classificació per al Mundial de Brasil 2014, però ha deixat molt compromès l'accés directe dels lusitans a la competició. Portugal acaba la cinquena jornada com a tercera de grup, empatada a punts amb Israel (vuit) i a quatre de Rússia (líder del grup F amb un partit menys).

El partit ha començat bé per als portuguesos, ja que s'han avançat per mitjà de Bruno Alves al minut 2. Tanmateix, Hemed (24'), Basat (40') i Gershon (70') han capgirat el marcador posant el 3-1 a favor d'Israel. Portugal, que ha jugat amb els madridistes Pepe, Coentrão i Cristiano Ronaldo –tots ells, els 90 minuts– han pogut igualar el marcador gràcies als gols d'Helder Postiga (73') i Fabio Coentrão al descompte, introduint la pilota al fons de la porteria després d'un rebot al pal.

Malgrat salvar un punt, Portugal s'allunya de la primera posició, que dóna accés directe al Mundial. Tot i això, els portuguesos jugaran contra Rússia a principis de juny, en un partit a caixa o faixa per esgotar les últimes opcions. En el cas de no assolir la primera plaça, l'esperança lusitana passa per quedar en segon lloc i aconseguir un bitllet per al Mundial a la repesca, en una eliminatòria d'anada i tornada amb tots els segons de grup europeus.