PREMIER LEAGUE
Esports Futbol 16/08/2011

El rapitenc Àngel Rangel fa realitat el somni de debutar a la Premier League

El lateral dret català Àngel Rangel ja sap què és jugar a la Premier League després de ser titular en la derrota del Swansea al camp del Manchester City

Toni Padilla
1 min
Àngel Rangel, català del Swansea

BarcelonaEl defensa de Sant Carles de la Ràpita (el Montsià) va arribar el 2008 al futbol britànic quan el Swansea el va fitxar del Terrassa. Rangel havia jugat a diversos equips de Tercera i Segona B (Reus Deportiu, Tortosa, Girona, Sant Andreu i Terrassa), quan va ser reclutat per Robert Martínez. Aquell estiu del 2008, el Swansea, equip del País de Gal·les que juga a la lliga anglesa, va passar a ser dirigit pel tècnic de Balaguer, que va fitxar diversos jugadors del futbol català.

Ja el primer any, Rangel va ser titular en una temporada en què el Swansea va aconseguir l'ascens a Segona. Durant aquests anys, el Swansea va continuar ftxant jugadors del futbol català (el basc Gorka Pintado, Orlandi, Serrán i el mallorquí Guillem Bauçà, de l'Espanyol B), i va aconseguir ser un aspirant a pujar a la Premier League.

Robert Martínez va marxar ara fa dos anys al Wigan, però Rangel va romandre al Swansea, on va arribar ser escollit millor lateral dret de la Segona Divisió anglesa ara fa dos anys. I l'última temporada, el Swansea finalment va aconseguir l'ascens a la Premier League, on va debutar amb una derrota al camp del Manchester City dilluns. El català Andrea Orlandi es va quedar a la banqueta.

Rangel, de 28 anys, ja ha jugat més de 150 partits amb el Swansea i ha sonat com a reforç per a diversos equips de la Premier. Actualment, a la Premier League hi juguen quatre catalans: Oriol Romeu (Chelsea), Rangel i Orlandi (Swansea) i Jordi Gómez (Wigan). També hi hi ha el mallorquí Xisco (Newcastle), el valencià José Henrique (Liverpool) i Ruben Rochina, de Sagunt, que juga al Blackburn.

stats