Lliga de Campions
Esports Futbol 13/02/2013

El Reial Madrid no esclafa un innocent United i s'ho jugarà tot a Old Trafford (1-1)

Welbeck, després d'un servei de córner, ha obert el marcador al minut 20, però Cristiano Ronaldo, deu minuts més tard, ha empatat amb una potent rematada de cap

N. Arroyo
2 min
Welbeck i Arbeloa salten en una acció del Madrid-United

BarcelonaEl Reial Madrid i el Manchester United han empatat a un gol en l'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions i hauran d'anar a Old Trafford a resoldre el seu pas als quarts. Els blancs han tingut ocasions per esclafar el seu rival, molt tou en defensa, sobretot al primer temps, però la falta d'encert dels de Mourinho no els ha permès resoldre l'eliminatòria al Santiago Bernabéu. Els anglesos, molt perillosos al contraatac al segon temps, han disposat de clares accions que haurien pogut decantar la balança al seu favor. Al final, però, 1-1 i una eliminatòria que queda molt oberta.

Des de Madrid fa setmanes que diuen que la Champions és la competició del Reial Madrid, i aquest dimecres, el dia que fa mesos que esperen al vestidor blanc. Esperonats, els locals han sortit decidits a aprofitar-se del conservadurisme amb què s'esperava que el United saltés al Bernabéu. Coentrao ha estavellat un xut al pal i, poc després, Sergio Ramos ha rematat massa alt. Eren avisos. La resposta dels 'red devils' ha sigut contundent, i a pilota aturada. Després d'alguna cavalcada de Van Persie i alguna arribada de Kagawa, Welbeck ha aprofitat un desajust en el marcatge de Sergio Ramos i la sortida de Diego López en un córner, per avançar de cap el Manchester United.

El 0-1 ha reactivat el Madrid, que ha tornat a abocar-se a la porteria defensada per De Gea. L'exmatalasser ha evitat l'empat amb aturades a Di María i Cristiano, però no ha pogut evitar que el portuguès el superés amb un potent remat de cap després d'una precisa centrada de l'extrem argentí. Evra, passiu, ha deixat Cristiano rematar a plaer i que el Madrid s'animés amb l'1-1.

El partit ha continuat vibrant, de banda a banda. El descontrol ha semblat beneficiar el Madrid, còmode a través de la visió d'Özil, l'esforç de Di María i la potència de Cristiano, però els blancs han fallat de cara a porteria.

A la represa, el United ha ordenat un pèl la seva defensa i ha controlat millor els cops d'un Madrid que, de mica en mica, ha anat mirant de gestionar el marcador. Com si l'1-1 no fos un mal resultat, sobretot després de veure la capacitat de De Gea d'aturar-ho tot, fins i tot tirant d'acrobàcies. El United, tranquil·lament instal·lat al darrere i ben protegit pel seu porter, ha gaudit de metres per córrer al contraatac. Welbeck, Evra i Van Persie han posat a prova Varane, majúscul al tall. Al minut 71 i 72, Van Persie ha tingut a les seves botes l'1-2. I, potser, l'eliminatòria. Però l'holandès ha fallat davant Diego López primer i després ha vist com Xabi Alonso treia sota pals una rematada fluixa.

El Madrid, tot i l'ensurt, encara ha disposat d'alguna acció per trencar l'empat. Khedira i Cristiano, amb xuts llunyans, han intentat fer el 2-1, però els ha faltat punteria. Al final, 1-1 i tot per decidir a Old Trafford el pròxim dimarts 5 de març.

stats