Primera
Esports Futbol 15/01/2011

La Reial Societat, sòlida i efectiva, goleja un Getafe dèbil al contracop (0-4)

Els de Martín Lasarte han sabut jugar-li al Getafe i, des d'un bon treball defensiu a la pressió, han construït una gran victòria amb gols de Xabi Prieto (p), Griezmann, i dos d'Aranburu

Redacció
3 min

BarcelonaLa Reial Societat va vèncer amb contundència al Getafe (0-4), que va tornar a cometre gairebé els mateixos errors que en l'anterior partit que va jugar en el Coliseum Alfonso Pérez davant el Betis en Copa, quan els andalusos van guanyar 1-3 i van treure els colors al conjunt madrileny.

Abans del començament del partit, l'entrenador del Getafe, Míchel, va avisar del perill del conjunt donostiarra. Malgrat ser un recentment ascendit, el tècnic madrileny va declarar que els homes de Martín Lasarte tenien molta qualitat. I no es va equivocar. L'esquadra basca està molt bé treballada. És molt rocosa i no dóna cap respir als seus rivals. Sempre que algun futbolista del Getafe tocava la pilota, un jugador blanc-i-blau estava damunt. I això, per a un equip que agrada del toc de la pilota és molt incòmode.

Així va ser com la Real, amb Diego Rivas i Ansotegui al comandament de les operacions, va acabar amb la idea del Getafe. Malgrat que Derek Boateng, Víctor Sánchez i Dani Parejo van estar correctes en els primers 45 minuts, no van acabar de dominar la situació al començament del partit.

La Real es va acomodar en el seu joc, poc brillant, però efectiu. Va esperar per esgarrapar quan va poder i va obtenir el seu premi gràcies a una mà del lateral dret Miguel Torres dins l'àrea i que l'àrbitre Turienzo Álvarez va assenyalar com a penal. Xabi Prieto no va desaprofitar aquest petit regal i va avançar als seus en el marcador.

Llavors, el Getafe va intentar posar una marxa més al seu joc, però semblava tenir un clar problema. A dalt, Adrián Colunga, que tornava a l'onze titular després de diversos partits, semblava un illot enmig d'un mar poblat de defenses ben posicionats. L'asturià hagués preferit jugar amb dos davanters purs, però en aquesta ocasió Míchel va preferir a Colunga com a únic punta. Per això, ha anat perdut.

Els minuts van seguir passant i el Getafe, malgrat dominar el joc amb certs alts i baixos, amb prou feines va poder crear dues ocasions de perill amb dos trets que es van marxar fora per poc. Els van fer Mané i Víctor Sánchez, que des de lluny, ho van intentar sense èxit.

Llavors, va aparèixer el francès Antoine Griezmann per marcar el segon amb una gran volea que deixava el partit molt difícil pels de Míchel.

Míchel va intentar reaccionar en la segona part traient al camp a Juan Albín, que va asseure a Miguel Torres i amb qui va intentar donar un perfil més ofensiu als madrilenys per a una hipotètica remuntada.

Però no era el dia i en el segon acte el Getafe es va embussar davant de la poblada defensa de la Reial Societat, que només va haver de rematar la feina al final amb dos gols de Mikel Aranburu. El migcampista va arrodonir un resultat que va servir per acabar amb una ratxa de quatre partits sense guanyar de la Real en Lliga.

Fitxa tècnica:

0- Getafe: Codina; Miguel Torres (Albín, min. 45), Cata Díaz, Rafa, Mané (Marcano, min. 62); Boateng, Víctor Sánchez; Manu, Parejo, Gavilán (Mosquera, min.65); Colunga.

4- Reial Societat: Bravo; Estrada, Ansotegui, Labaka, Mikel Gonzalez; Rivas (Markel, min. 45), Elustondo; Xabi Prieto, Zurutuza (Aranburu, min. 84), Griezmann; Llorente.

Gols: 0-1, min. 10: Xabi Prieto, de penal. 0-2, min. 32: Griezmann. 0-3, min. 87: Aranburu. 0-4, min. 90: Aranburu.

Àrbitre: Turienzo Álvarez (Comitè Castellà-Lleonès). Va mostrar cartolina groga a Cata Díaz (min. 27) i a Boateng (min. 46) per part local i a Diego Rivas (min. 34), a Zurutuza (min. 40) a Markel (min.57), a Llorente (min. 68) i a Elustondo (min.72) per part visitant.

Incidències: Partit corresponent a la 19a jornada de Lliga disputat en el Coliseum Alfonso Pérez de Getafe davant prop de 10.000 espectadors.

stats