PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/05/2012

El Reial Madrid es proclama campió de Lliga després de superar l'Athletic a San Mamés (0-3)

Cristiano Ronaldo falla un penal en els primers minuts però després sentencia amb el tercer gol en la segona part. Abans havien marcat pels blancs Higuaín i Özil

El futbolistes del Madrid, a San Mamés

BilbaoEl Reial Madrid ha superat l'Athletic Club (0-3) i ha aconseguit proclamar-se campió de Lliga. Els de José Mourinho necessitaven un triomf per ser campions aquest dimecres a la nit i s'han desfet amb relativa comoditat del conjunt basc.

Els blancs però han vist com Gorka els aturava un penal en els primers minuts. Texeira Vitienes ha xiulat penal per unes mans de Javi Martínez dins l'àrea i l'encarregat de xutar la pena màxima ha estat Cristiano Ronaldo. El portuguès però, ha xutat el penal a l'estil Panenka i Gorka l'ha aturat. Tot i això, Higuaín ha estat l'encarregat d'obrir el marcador amb un fort xut amb la dreta (min 15).

Després del gol del Madrid, ha arribat la jugada polèmica del partit. Khedira ha tocat la pilota amb el braç dins l'àrea, però l'àrbitre, en aquest cas, no ha xiulat res, fet que ha provocat les protestes dels jugadors de l'Athletic Club.

A més, només uns minuts més tard, els blancs tornaven a marcar, aquest cop amb un gol d'Özil. Cristiano li ha deixat la pilota i aquest, des del segon pal, ha superat Gorka (min 19). Ibai, de falta, ha intentat retallar distàncies, però la pilota ha topat amb Casillas i la posterior rematada s'ha estavellat al travesser (min 36).

Tot just començar la segona part, Cristiano Ronaldo ha fet el tercer, de cap, a la sortida d'un córner (min 50). De Marcos (min 67) ha provat sort amb un fort xut des de fora de l'àrea, però la pilota ha tornat a topar amb el travesser.

L'Athletic, a més, ha hagut de jugar els últims 20 minuts de partit amb un home menys per l'expulsió de Javi Martínez, a qui l'àrbitre ha ensenyat la segona groga per, segons el col·legiat, tallar amb les mans un contracop dels blancs.