COPA DEL REI
Esports Futbol 21/04/2011

"I un dia el Reial va guanyar al Barça"

La premsa internacional, sobretot l'esportiva, parla àmpliament de la final que van jugar aquest dimecres el Barça i el Reial Madrid a Mestalla

Redacció
2 min
La portada de la Gazzetta dello Sport.

BarcelonaLa premsa internacional s'ha fet ressò del partit que ahir el Barça i el Reial Madrid van jugar a Mestalla (0-1). Cadascú escombra cap a casa i mira pels seus jugadors nacionals.

Així, a Portugal es rendeixen a Mourinho i a Cristiano Ronaldo. "Mourinho es va ficar a la butxaca Guardiola" o "Mourinho va pensar, Ronaldo va executar" són alguns dels titulars amb els que obren els diaris portuguesos. Els diaris Récord i A Bola ressalten que el Reial Madrid més portuguès de la història va vèncer el segon títol més important d'Espanya 18 anys més tard.

Per la seva banda, els mitjans de comunicació alemanys destaquen el "primer títol reial" dels internacionals Özil i Khedira amb la samarreta del Reial Madrid. Bild titula "Ronaldo va fer festejar Özil", mentre que el Der Spiegel destaca en la seva edició digital: "El Real va trencar la Copa".

A França, L'Équipe titlla la final de "fenomenal" per diverses raons: "pel compromís, la ràbia per guanyar, les ganes de reduir el seu rival al silenci. Una reunió en què, un cop més, es va comprobar que la rivalitat entre el Barça i el Madrid no té similar a Europa, i potser al món". A més, el diari francès diu a les pàgines interiors que un gol de Ronaldo va permetre els blancs sumar "el seu primer títol en tres anys" i "traslladar la pressió al Barça". "La por a perdre pot haver passat a l'altre camp", apunta.

La premsa italiana parla de Mourinho. "Mou, primer títol. Confon al Barça i es mofa de Guardiola", diu La Gazzetta dello Sport, mentre que el Corriere dello Sport afirma: "Al final de la primera part del temps afegit, el portuguès [Cristiano Ronaldo] puja al cel i bat de cap el Barça". A Anglaterra són de la mateixa opinió i també personalitzen el triomf en la figura de Mourinho. "Mourinho va dirigir anit el seu equip amb maestria, en un dels seus majors triomfs personals, i va deixar enrere l'allau de crítiques sobre la seva tàctica", comenta The Sun. The Independent també va en la mateixa línia i insisteix que "Cristiano Ronaldo li va donar a Mourinho el seu primer títol al Bernabéu".

Per últim, la premsa Argentina parla de "cop reial". "I un dia el Reial va guanyar al Barça", apunta el Diario Popular, que afegeix: "En algunes fases del partit el Madrid va saber com fer mal a l'equip català". I sobre Messi, els principals diaris de Buenos Aires coincideixen en afirmar que ni ell ni Ronaldo "no van fer massa" durant el partit.

stats