Lliga de Campions
Esports Futbol 17/04/2012

El Bayern colpeja primer contra un Madrid que ha pecat de conservador amb l'empat (2-1)

Mario Gómez, a l'últim minut del temps reglamentari, ha tornat a situar els alemanys per davant al marcador contra un Madrid que ha acabat amb 4 centrals

M. Molina
Franck Ribéry, autor del primer gol del Bayern, lluita amb Özil per la pilota

BarcelonaUn gol de Mario Gómez a l'últim minut del temps reglamentari ha donat la victòria al Bayern de Munic contra el Reial Madrid, a l'anada de les semifinals de la Champions (2-1). Els bavaresos s'han avançat amb un gol de Ribéry al quart d'hora de joc, i els blancs han empatat a l'inici de la segona meitat per mitjà d'Özil.

El Madrid ha portat la iniciativa del joc en els primers compassos, i ha tingut una bona ocasió de gol amb un xut de Benzema que ha desviat el porter Neuer amb la punta dels dits. Però quan els blancs tancaven el conjunt alemany al seu camp, ha arribat el primer gol. En un error defensiu dels de Mourinho a l'interior de l'àrea, que no han pogut rebutjar bé la pilota, Ribéry s'ha trobat amb la bola als peus i ha afusellat Casillas.

Amb el gol en contra, el Madrid ha estat estabornit durant uns minuts, i Schweinsteiger ha pogut marcar el segon amb un xut que ha sortit fregant el pal. Tanmateix, els blancs s'han recuperat i a partir de la mitja hora de joc han tornat a dominar i crear oportunitats, com un tir de Cristiano Ronaldo que ha sortit lleugerament alt, o una arribada de Benzema que ha aturat el porter. Mentrestant, els alemanys ho han provat al contraatac, però sense sort. Tot i que la millor acció ha estat un xut de Mario Gómez que ha desviat Casillas.

Al segon temps, els blancs han dut novament la iniciativa del joc, i han acabat trobant el premi del gol gràcies a una acció de fe en què Cristiano no ha donat per perduda una pilota i ha pogut fer la centrada per a Özil, que ha rematat tot sol (52'). El gol ha animat el partit, i ha fet que el Madrid fes un pas enrere i optés per esperar a la zona defensiva, mentre el Bayern ha buscat amb insistència la porteria de Casillas. I ha estat a punt de marcar amb dues rematades a boca de canó, de Mario Gómez: una molt forçada, després d'un error de Ramos, i l'altra amb un cop de cap que ha sortit fora.

Però quan semblava que el partit acabaria amb empat, els bavaresos han trobat el premi del gol. Lahm ha superat Coentrão per la dreta i ha pogut centrar perquè Mario Gómez, aquest cop sí, empaités la pilota al fons de la porteria de Casillas. El Madrid, que ha acabat jugant amb quatre centrals i ha renunciat a l'atac després de l'1 a 1, ha pagat cara aquesta aposta pel futbol conservador.

Encara hi ha hagut temps per a la polèmica, com una entrada de Marcelo al descompte, molt dura, que hauria pogut merèixer la vermella però que s'ha quedat amb groga. I abans, una altra entrada de Sergio Ramos, per darrere, també ha estat groga quan els alemanys demanaven la vermella.