Futbol
Esports Futbol 25/08/2011

Rubiales: "L'acord és plenament satisfactori per als futbolistes"

El president de l'AFE ha destacat que "es podran solucionar els problemes dels 200 futbolistes afectats", i ha lloat l'actitud de la Lliga "en una situació econòmica difícil"

Redacció
1 min
Luis Rubiales (dreta), president de l'AFE, observa el seu homòleg a la LFP, José Luis Astiazarán

BarcelonaEl president del sindicat de futbolistes (AFE), Luis Rubiales, s'ha mostrat satisfet després de l'acord a què han arribat amb la Lliga de Futbol Professional (LFP) aquest dijous al matí per desconvocar la vaga per a la segona jornada de Lliga.

Rubiales ha assegurat que l'acord de mínims aconseguit és "plenament satisfactori" per als jugadors, i que "es podran solucionar els problemes dels 200 futbolistes afectats".

L'exfutbolista també ha volgut ressaltar "la unió i recolzament sense precedents en aquest país per part dels jugadors" en la convocatòria que ha dut a no iniciar la competició el cap de setmana passat com estava previst.

Els acords

Luis Rubiales ha comentat alguns dels acords als quals han arribat, majoritàriament pel que fa a la garantia salarial dels jugadors en clubs sota Llei Concursal. Rubiales ha explicat que "la situació econìmica no és fàcil i la LFP ha fet un gran esforç", i ha desvetllat que la pròpia AFE participarà en el fons de garantia salarial, però que després se'ls haurien de tornar els diners.

A més, el president de l'AFE ha explicat que s'ha arribat a un acord perquè, en cas que un futbolista estigui tres mesos sense cobrar, pugui "resoldre el seu contracte", i ha matisat que els jugadors, encara que es trobin fora de termini, podrien tramitar les seves fitxes.

Tot i enunciar els acords aconseguits, Rubiales no ha volgut parlar de xifres ja que, segons ha declarat, "avui no és el dia".

stats