Futbol internacional
Esports Futbol 01/03/2013

Ryan Giggs renova amb el Manchester United i jugarà fins als 40 anys

El veterà futbolista, que és qui acumula més títols guanyats en la història del futbol mundial, ja fa 23 temporades que juga amb els 'red devils'

Efe
2 min
Ryan Giggs, entre David Gill –director general del Manchester United– i l'entrenador Sir Alex Ferguson

ManchesterEl veterà jugador del Manchester United Ryan Giggs, de 39 anys, ha ampliat aquest divendres el seu contracte amb el club per una temporada més, de manera que posa fi a les especulacions sobre la seva sortida d'Old Trafford a final d'aquesta temporada.

El nou acord suposa que el migcampista bufarà les espelmes del seu 40 aniversari amb els "diables vermells", amb els quals juga des de fa 23 temporades, tot un rècord per al jugador amb més títols guanyats en la història del futbol mundial.

El gal·lès Giggs està a punt d'aconseguir una altra xifra de somni amb la seva pròxima aparició en el terreny de joc: acumular mil partits en la seva carrera, fet que apuntala la seva condició de jugador del United que més partits ha disputat en la història.

L'entrenador del Manchester United, l'escocès Alex Ferguson, va dir que Giggs complirà la seva trobada número mil en menys d'una setmana, o bé demà a Old Trafford davant el Norwich City o bé dimarts a la Champions amb la visita del Reial Madrid, després de l'anada al Bernabéu que va acabar amb 1-1.

El gal·lès ha declarat a la pàgina web del seu club que gaudeix del futbol "més que mai" i ha assegurat que sent que està "fent una gran contribució a l'equip". "Estic encantat d'haver signat un nou contracte. M'agradaria agrair a Alex Ferguson i tota la direcció tècnica i David Gill [director executiu del club] el seu suport durant tots aquests anys", ha expressat el veterà jugador.

Ferguson també ha expressat la seva satisfacció per l'ampliació de contracte de Giggs, tota una llegenda per al United, i ha qualificat la seva carrera com a "veritablement increïble en l'era moderna del futbol".

En el seu impressionant palmarès, Giggs acumula 12 copes de la lliga anglesa i dues Champions, els trofeus més destacats entre el total de 34 aconseguits en més de dues dècades de carrera.

Giggs s'ha convertit al llarg dels anys en motor del club anglès per la seva experiència i trajectòria, que li han valgut el respecte i l'admiració d'altres aficions, com la de l'Athletic Club, que el va ovacionar la passada temporada a San Mamés, o la del Madrid, que va repetir el gest en la recent anada de Champions.

La cita olímpica de Londres 2012 va servir al jugador per assolir un dels pocs rècords que li quedaven, el de ser el futbolista més veterà a participar en uns Jocs.

stats