FUTBOL

Samuel Eto'o demana prendre mesures més estrictes en la lluita contra el racisme

El jugador camerunès ha rebut a Londres la Medalla europea a la tolerància per part del Consell Europeu sobre Tolerància i Reconciliació

El davanter camerunès Samuel Eto'o, jugador del Sampdoria italià, ha demanat a Londres prendre mesures més estrictes contra el racisme, segons informa aquest dimarts la cadena britànica BBC. "Hem d'aplicar lleis més estrictes per lluitar contra aquests abusos", ha dit el futbolista africà en un acte a la capital britànica en què ha estat guardonat pel seu treball contra el racisme.

Eto'o, de 34 anys, ha rebut al Palau de Kensington la Medalla europea a la tolerància per part del Consell Europeu sobre Tolerància i Reconciliació. El camerunès ha assegurat, a més, que l' incident racista del mes passat del metro de París, en què uns aficionats del Chelsea van negar l'entrada a un vagó a un home de raça negra, li "va impactar".

El jugador camerunès va ser objecte de cants racistes durant la seva època a Espanya i Itàlia, quan defensava els colors del BArça i l'Inter de Milà. El 2006, durant un partit davant el Reial Saragossa, Eto'o va amenaçar a l'àrbitre amb abandonar el terreny de joc després que un grup d'aficionats presents a l'estadi de La Romareda simulessin el so d'un mico cada vegada que tocava la pilota. A Itàlia, l'àrbitre va aturar el partit després d'escoltar càntics racistes contra el camerunès per part d'una secció de l'afició del conjunt del sud d'Itàlia.

Més continguts de