Futbol Femení
Esports Futbol 24/03/2012

L'Estartit se la juga a Pamplona en una jornada en què el Sant Gabriel rep l'Athletic a casa

Només un punt per sobre de la permanència. En aquest context, les baixempordaneses juguen aquest diumenge contra un rival directe en la lluita per evitar el descens, mentre que les de Sant Adrià poden fer un favor al Barça si fan ensopegar el segon classificat

Natalia Arroyo
2 min
Stefania Maggiolini, de l'Estartit, intenta frenar una jugadora de la Reial Societat a Zubieta

BarcelonaLa Primera Divisió femenina afronta l'últim terç de competició amb algunes posicions molt definides però encara no sentenciades. El lideratge és un d'ells, amb la lluita entre el Barça i l'Athletic, com també ho són un parell de places de descens que encara no s'han repartit del tot. València i Lagunak, amb 19 punts, competeixen des de dins la zona vermella contra l'Estartit (20) o el Màlaga (22), mentre que El Olivo (9) i el Reocín Racing (7) semblen ja gairebé sentenciats a descendir.

En aquest context, la 26a jornada té dos partits destacats. El primer és el que enfrontarà el Sant Gabriel a les 11h al Municipal Ruiz Casado contra l'Athletic Club. Les noies de Pedro Martín, sempre imprevisibles, volen exhibir la seva millor versió davant un dels rivals més poderosos de la competició i a qui ja van fer patir a Lezama, on les basques només van guanyar 2-0, i amb gols a la segona meitat. Un triomf de les catalanes afavoriria el Barça, que juga a les 12.45h a Sant Joan Despí contra el Prainsa Saragossa, i el deixaria més líder que mai. L'equip que entrena Xavi Llorens no vol desviar l'atenció del seu enfrontament, que serà televisat per Barça TV en directe, però no amaga que estarà pendent del que faci el seu gran rival a Sant Adrià.

L'altre partit destacat serà el que jugui l'Estartit a Pamplona a les 12h, on se les veurà amb un Lagunak també molt necessitat de punts. Les de Rafel Gil encara conserven la 14a posició, amb un lleuger avantatge d'un punt, però podrien caure en la zona de descens si no puntuen aquest cap de setmana. Un altre dels seus adversaris directes, el València, juga el derbi valencià al Poliesportiu Nazaret contra el Llevant, que aspira a colar-se en zona de Copa de la Reina.

La jornada pot beneficiar l'Estartit si el Màlaga, que rep l'Atlètic de Madrid, punxa, o si l'Espanyol derrota el Collerenc en la seva visita al Coll d'en Rabassa a Palma (11.30h). Les blanc-i-blaves, amb la missió de seguir ocupant la 3a posició amb comoditat per garantir-se un lloc a Copa per davant del Rayo i el Llevant, confien en no acusar el desgast d'un viatge que faran el mateix dia, matinant per agafar un dels primers vols a les Illes i jugar a les 11.30h.

La resta de partits de la jornada són:

Sporting de Huelva - Reocín

El Olivo - Llanos de Olivenza

Màlaga - Atlètic de Madrid

stats