FUTBOL

"Sembla que portem tota la vida amb el VAR": els àrbitres fan balanç de la temporada

El VAR eleva a un 96,92% l'encert dels col·legiats en els penals

Carlos Velasco Carballo, president del Comitè Tècnic d'Àrbitres (CTA), i Carlos Clos Gómez, director del VAR, han fet balanç aquest dimecres de com ha anat la temporada pel que fa al col·lectiu arbitral. "El VAR forma part de l'arbitratge, però l'arbitratge és tot el que fan els àrbitres al terreny de joc. La temporada 2018-2019 és la de l'adaptació al VAR, però sembla que portem tota la vida amb el VAR", ha dit Velasco Carballo.

"Els aspectes més positius que hem vist aquesta temporada són que els nostres àrbitres s'han adaptat molt bé als canvis. S'han adaptat al VAR, a l'entorn, al nou comitè, a les zones mixtes...", ha indicat el president del CTA. Clos Gómez, per la seva banda, ha desgranat els números de la temporada. Ha indicat que hi ha hagut 812 incidents a l'àrea de penal, dels quals 93 van ser penal assenyalat per l'àrbitre i 719 no van ser penal. D'aquests, 743 (el 91,50%) van ser encerts, mentre que, dels altres 69, el VAR en va corregir 44, de manera que va elevar la xifra d'encerts pel que fa als penals fins al 96,92%.

"El VAR ha funcionat extraordinàriament bé", ha assegurat Velasco Carballo. Clos Gómez, per la seva banda, ha explicat que s'han fet 121 revisions en 380 partits: una cada 3,14 partits.

De cara a la temporada vinent hi ha aspectes a millorar: "Hem de prevenir més, avaluar certes accions de joc brusc greu, continuar treballant en la unificació de criteris i en la consistència en la línia d'intervenció del VAR i reduir el temps que es dedica a revisar el VAR i hem de buscar sempre l'error zero. És inabastable, però ha de ser el nostre objectiu", ha conclòs Velasco Carballo.

Més continguts de