BARÇA
Esports Futbol 07/07/2012

Marxa Seydou Keita, el jugador que va captivar Guardiola

La qualitat futbolística i humana del malià van enamorar un Guardiola que sempre va tenir paraules d'agraïment cap a Keita, que ara també marxa després de quatre temporades

D.r. Jover
2 min
Keita, Messi i Mascherano, en un rondo

BarcelonaHa estat al Barça les mateixes temporades que Josep Guardiola, un total de quatre. I ho ha guanyat tot. Seydou Keita ha donat per acabada la seva etapa al club blaugrana aquest dissabte en acceptar l'oferta del Dalian Aerbin xinès. Keita deixa enrere 188 partits oficials amb el Barça en què ha marcat 22 gols. Diu adéu al Barça un jugador sacrificat, que podia actuar tant d'interior com de mig centre amb la mateixa fiabilitat.

En aquest temps, tot i no ser un dels jugadors més decisius, sí que ha estat dels que més ha jugat. Ara bé, no ha disputat la quantitat de minuts que ell esperava i per això ha decidit posar punt final a la seva etapa com a jugador blaugrana, gràcies a una clàusula del seu contracte. Als 32 anys emprèn un nova etapa a la vida i enceta un nou projecte professional.

Keita sempre ha estat un dels jugadors més estimats per Pep Guardiola, que el va considerar com una nineta per a ell. El tècnic de Santpedor, que patia quan no el podia fer jugar, sempre ha declarat el seu amor per la persona –"ha estat el meu termòmetre moral i ètic aquests anys"– i pel jugador que és Keita –"hi ha pocs jugadors que ens donin el que ens ha donat, és un jugador impagable"–, i sempre tenia paraules amables cap a ell.

"És un honor tenir-lo al meu equip. Mai havia trobat una persona tan humana com ell i tampoc crec que la trobi", va arribar a dir Guardiola sobre ell. Però no van ser les úniques paraules d'estima de l'extècnic del Barça cap a Keita. Per Guardiola, era un exemple. "La imatge d'aquest equip és Keita. Demostra generositat en tot i quan en un equip els suplents accepten amb normalitat el seu rol, al final s'arriba lluny", va dir.

I tenia raó. Ha aconseguit un total de 14 títols en quatre anys amb el Barça, els mateixos que el seu gran valedor. "Jugadors com Mascherano i Keita donen sentit a la professió d'entrenador", va explicar Guardiola en una roda de premsa. El Barça es queda orfe d'un jugador molt apreciat i ple de valors dins seu.

stats