Futbol Anglès
Esports Futbol 23/02/2013

El modest Swansea, i el modestíssim Bradford de quarta divisió, la final de la Capital One Cup

La final més inesperada de la Copa de la Lliga anglesa es disputa aquest diumenge (17 h) a l'estadi de Wembley de Londres

Efe
2 min
El Swansea de Rangel i Michu, sense aturador

BarcelonaL'"Spanish" Swansea que entrena el danès Michael Laudrup s'enfronta aquest diumenge a la seva primera final d'importància en un segle d'història, en què s'enfrontarà a Wembley a un equip de la quarta divisió, el Bradford, per tractar de conquerir la Copa de la Lliga d'Anglaterra (Capital One Cup).

Els "Swans", un equip tradicionalment modest que ha transitat per gran part de les categories inferiors del futbol anglès, viu un moment daurat aquesta temporada. Un dels principals artífexs d'aquest èxit és Laudrup, que després de canviar Mallorca per Gal·les durant l'estiu de 2012, ha convertit l'equip en una de les revelacions del futbol anglès aquesta campanya.

L'altra figura destacada és la de l'asturià Miguel Pérez "Michu", que va deixar el Rayo Vallecano al juliol per reptar les estrelles de la Premier League i convertir-se en un dels màxims golejadors del campionat. El d'Oviedo, de 26 anys, suma 18 punts amb els "Swans" aquesta temporada, 15 d'ells en lliga, el que el converteix en el tercer anotador de la Premier, només per darrere de l'holandès del Manchester United Robin Van Persie i l'uruguaià del Liverpool Luis Suárez.

Laudrup s'ha envoltat al vestidor de jugadors que coneixia del futbol espanyol, i al costat de "Michu" militen seus compatriotes Pablo Hernández, José Manuel "Chico" Flores, i el català Àngel Rangel.

Els aficionats dels "Swans", que encara conserven fresc en el memòria el record dels camps enfangats de les categories inferiors del futbol anglès, assistiran diumenge a un dels estadis amb més història del país, Wembley, disposats a signar una victòria heroica.

El major èxit que recorden els seguidors del Swansea són les semifinals de la Copa d'Anglaterra el 1964, quan el Preston North els va arrabassar un dels llocs en la final.

Davant ells, un club disposat a realitzar una gesta encara més gran que la del Swansea, el Bradford, un quarta divisió que ha eliminat l'Arsenal i l'Aston Villa.

Els "Bantams", un club del nord d'Anglaterra amb 110 anys d'història, somien no només amb aixecar el trofeu el diumenge, sinó amb tenir l'oportunitat de disputar la Lliga Europa la temporada que ve, una gesta que els seus aficionats no hagués cregut possible fa tot just uns mesos.

Des de 1962, la final de la Copa de la Lliga no veia arribar a un club de l'última categoria del futbol anglès: en aquella ocasió, el Rochdale va perdre davant el Norwich City.

stats