FUTBOL

Tebas: "El problema del clàssic entre el Barça i el Madrid és un problema d'estat"

El president de la Lliga diu que fins al 18 de desembre "passaran moltes coses a Espanya"

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha assegurat aquest dimarts durant la presentació de la segona temporada de 'Todo por el juego', de Movistar +, que el clàssic entre el Barça i el Madrid és "un problema d'estat, no del Barça". "Nosaltres volíem intercanviar el partit per endarrerir-lo al màxim. L'objectiu era que es jugués al març al Camp Nou. La data del 18 de desembre no s'ha triat amb l'acord de la Lliga. Fins al 18 de desembre a Espanya passaran moltes coses i esperem que siguin coses positives i que ajudin perquè es pugui jugar el partit", ha indicat.

Tebas ha explicat que el clàssic era –i és– el focus de les protestes dels CDR i del Tsunami Democràtic, tot i haver canviat de data i haver-lo posposat al 18 de desembre. "Pot passar el mateix, però el 18 està més lluny i passaran coses. Unes eleccions, i saber què passarà a Catalunya. Queden més de 45 dies. No hi ha cap dubte, per molt que els Mossos diguin que no, que aquest partit serà en el focus del conflicte", ha afegit.

La vaga de les jugadores de la Primera Iberdrola

Sobre la vaga de les jugadores de la Primera Iberdrola, Tebas ha dit que la conclusió general que extreu de tot plegat és que "en tots els projectes a la vida s'han de pujar els graons d'un en un". "Si volem córrer molt, potser ensopegarem. És un orgull que hi hagi estadis amb gent i que creixin, però han d'anar pas a pas. Ara ja és una decisió dels sindicats i els clubs", ha dit.