FUTBOL

Tebas descarta la proposta del Girona: "No hi haurà una Lliga de 21"

El president de la Lliga creu que el Valladolid, com a club, no està implicat en les manipulacions

El president del la Lliga, Javier Tebas, ha descartat aquest dilluns a Barcelona una Lliga de 21 equips a Primera Divisió la temporada vinent. D'aquesta manera, Tebas rebutja la mesura excepcional que havia demanat el Girona en una denúncia a la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) al considerar-se part perjudicada, ja que, si judicialment es demostrés que el Valladolid ha estat implicat en el cas dels partits manipulats que s'investiguen en l'operació Oikos, el club val·lisoletà podria ser sancionat amb sis punts i perdre la categoria en el lloc del Girona. Una cosa que el màxim dirigent de la Lliga no creu que acabi passant. 

"No pots fer un canvi d'aquesta magnitud sense saber com acabarà el cas", ha afirmat Tebas, que considera que el Valladolid, com a club, no està implicat en la manipulació de partits, concretament, del Valladolid-València de l'última jornada, en què van guanyar els valencians (0-2) i que s'està investigat. Tebas també ha tornat a titllar de "peça" Carlos Aranda, exfutbolista de diversos equips de Primera implicat en el cas com un dels presumptes caps de la trama, i ha celebrat que "s'hagi acabat amb la màfia del 'clan Aranda' en el món del futbol". 

El màxim dirigent de la Lliga també ha parlat d'un hipotètic retorn de Neymar a la Lliga: "M'agradaria si canviés la seva actitud i els valors que transmet últimament". Tebas era aquest dimecres a Barcelona en el marc d'una ponència organitzada per Encuentros La Vanguardia per debatre sobre la Superlliga de clubs europea que proposa l'Associació Europea de Clubs (ECA) amb el suport del Barça i el Madrid, però no del president de la Lliga –Tebas ha afirmat que tindria "conseqüències catastròfiques per a la industria del futbol"– i tampoc de molts altres clubs de Primera, així com de tota la Premier League, en general. 

Més continguts de