Selecció catalana
Esports Futbol 08/10/2012

Toni Almendros: "A Catalunya es practica el futbol que està de moda, i no podem decebre internacionalment"

Entrevista al seleccionador català amateur, que dimarts (14h), dijous (14h) i dissabte (13h) disputa per primer cop la fase europea de la Copa de les Regions UEFA

Albert Solé
2 min
El seleccionador català amateur, Toni Almendros / CRISTINA CALDERER

BarcelonaAquesta és la segona etapa com a seleccionador català amateur de Toni Almendros. El 2006 era el tècnic de la selecció que va arribar per primer cop a la final de la fase estatal, però van perdre als penals al País Basc contra Euskadi, el dia de la pàtria basca, en un partit estrany. A l'abril passat es va poder treure aquesta espineta, i després de vèncer Astúries a la final estatal, va classificar la selecció catalana per la fase europea, tota una fita. Aquest dimarts comença a jugar la fase Europea a Kiev (Ucraïna) contra les Ardennes belgues.

Són les regles, però un dels handicaps que tens és que no pots comptar amb la columna vertebral de l'equip que va guanyar la fase estatal?

Sí, és una pena, només repeteixen sis d'aquell equip. La UEFA regula de manera diferent a cada país on està el límit entre el futbol amateur i el professional. Ens podem trobar un rival de segona divisió d'altres països, i nosaltres no podem fer jugar jugadors ni de 2a B, que ja són professionals. Però tampoc ens podem queixar perquè tenim molts jugadors per poder triar a Tercera. El problema és que hem tingut poc temps per poder fer entrar gent nova dins la dinàmica.

Quin és l'estil de joc d'aquesta selecció catalana?

Seguirem jugant igual com fins ara. Serem un equip ambiciós, que atacarem i pressionarem a dalt i jugarem al camp contrari. A dalt tenim molta pólvora i serà la nostra guerra. A Catalunya es practica el futbol que està de moda, i no podem decebre internacionalment, encara que siguem la versió amateur.

Teniu informació dels rivals?

Gens, però ja ens n'hem fet a la idea. Pel primer partit intentarem tenir pla A, B i C en funció del que ens trobem quan comenci. I anirem a gravar el partit dels altres dos rivals que coincideixen a la mateixa hora, i no podré veure'ls en directe. Pel altres partits ja tindrem una mica més d'informació.

La situació política us esperona?

Esclar. Ho tenim present i un plus afegit important. Anirem molt orgullosos amb la bandera de Catalunya per deixar el pavelló ben alt.

stats