Futbol Femení
Esports Futbol 07/09/2013

La nova temporada de futbol femení arrenca amb els quatre catalans jugant "a casa"

El Barça rep el Collerenc (12h), el Sant Gabriel juga contra l'Sporting de Huelva (11h) i al Municipal Les Planes hi haurà derbi entre el Llevant i l'Espanyol (17h)

Natalia Arroyo
2 min
Míriam intenta prendre la pilota a Carriba en el Llevant Les Planes-Barça de Copa Catalunya

BarcelonaLa Primera Divisió femenina obre la temporada 2013/14 aquest cap de setmana amb un derbi a Sant Joan Despí i dos partits més a terres catalanes. Els quatre equips catalans de la categoria arrenquen la competició a casa (o prop de casa en el cas de l'Espanyol) en una jornada que té com a partit més destacat un altre duel veí, el que enfrontarà aquest dissabte l'Athletic i la Reial Societat a Lezama.

El vigent campió, el Barça, començarà la defensa del títol contra el Collerenc diumenge a la Ciutat Esportiva (12h). Les noies de Xavi Llorens venen de perdre la Copa Catalunya davant l'Espanyol als penals, ensopegada que les obliga a reaccionar per no reobrir els fantasmes de l'any passat, quan dues derrotes en l'inici de Lliga les van condicionar per a la resta del curs. Tot i que, conegut el rival als setzens de final, el Brøndby danès, la Champions segueix estant a l'horitzó, el Barça manté la missió de centrar-se en el campionat domèstic per mirar d'aconseguir el tercer títol consecutiu.

Altres aspiracions, tot i que també força ambicioses, té el Sant Gabriel, que obrirà la jornada de diumenge al Municipal Ruiz Casado (11h) contra l'Sporting de Huelva. L'equip de Dani Limones, molt renovat, ha construït un projecte jove que lluitarà per consolidar el club de Sant Adrià del Besòs entre els més sòlids de la Lliga. En tot cas, però, entrar a la Copa de la Reina segueix sent l'objectiu principal.

Al Municipal Les Planes de Sant Joan Despí, a les 17h es viurà el derbi entre el Llevant Les Planes i l'Espanyol, que tancaran la primera jornada de Lliga. Les noies de Natalia Astrain busquen debutar amb bones sensacions al seu camp, on necessiten deixar escapar pocs punts aquesta temporada per aconseguir la salvació amb la mateixa tranquil·litat que l'any passat, quan es va segellar pràcticament al Nadal. Les blanc-i-blaves, d'altra banda, miraran d'aprofitar l'embranzida que la Copa Catalunya les va donar per seguir apujant-se el llistó.

Els altres partits de la jornada són:

Athletic - Reial Societat

Llevant - Granada

Prainsa Saragossa - Rayo Vallecano

València - Oviedo

Atlètic de Madrid - Sevilla

stats