FUTBOL
Esports Futbol 27/05/2014

La UEFA obre un procediment disciplinari per la vermella a Simeone i per l'actitud de Xabi Alonso en la final de la Champions

La Comissió de Control i Disciplina de la UEFA estudiarà el 17 de juliol els fets i decidirà si cal imposar sancions

Xabi Alonso celebra la desena Champions del Madrid / SHAUN BOTTERILL / GETTY IMAGES

MadridLa UEFA ha anunciat aquest dimarts l'obertura de diversos procediments disciplinaris pels incidents que es van viure durant la final de la Lliga de Campions entre el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid, com ara l'entrada al camp del madridista Xabi Alonso abans del final del partit i l'expulsió de l'entrenador de l'Atlètic, Diego Simeone.

La Comissió de Control i Disciplina de la UEFA estudiarà el 17 de juliol els fets que han motivat l'obertura dels procediments, que inclouen conducta impròpia dels dos equips (5 targetes o més) en aplicació de l'article 15 (4) del reglament disciplinari de la UEFA, i el llançament de bengales, d'acord amb l'article 16 (2). L'àrbitre holandès Bjorn Kuipers va amonestar a Raúl García, Miranda, Villa, Juanfran, Koke i Gabi, per l'Atlètic de Madrid, i a Sergio Ramos i Khedira, pel Reial Madrid.

L'òrgan disciplinari de la UEFA també revisarà el comportament del migcampista del Reial Madrid Xabi Alonso, per possible incompliment dels principis generals de conducta, segons l'article 11 de la normativa. Alonso, que no va poder jugar la final per estar sancionat, va saltar al camp des de la grada per celebrar amb la banqueta del seu equip el gol marcat per Bale en el minut 110 i que va suposar el 2-1 per al Reial Madrid.

En el cas del Cholo Simeone, la UEFA també estudiarà la seva expulsió (article 60) després que l'àrbitre holandès Bjorn Kuipers li mostrés la targeta vermella, a falta d'un minut per a la conclusió del partit, per saltar al terreny de joc després del quart gol del Reial Madrid a la pròrroga i buscar el central francès Varane. Simeone va protestar al col·legiat des de la conclusió dels 90 minuts reglamentaris pels cinc afegits als que va arribar el gol de l'empat de Sergio Ramos, amb un cop de cap al 93.