FUTBOL

La UEFA estima que el PSG no ha incomplert el 'fair play' financer entre el 2015 i el 2017

L'organisme europeu ha especificat que no s'ha tingut en compte l'any fiscal del 2018

La Cambra d'Investigació de l'òrgan de Control Financer dels clubs membres de la UEFA ha decidit no sancionar el PSG per la seva política de fitxatges i ha estimat que el club parisenc ha mantingut "una acceptable desviació" del punt d'equilibri en els exercicis financers dels anys 2015, 2016 i 2017. És a dir, que la UEFA no ha detectat que el PSG hagi vulnerat el 'fair play' financer al qual estan sotmesos els clubs que pertanyen a aquest organisme. 

Segons ha informat l'organisme europeu, pel càlcul del punt d'equilibri que delimita el 'fair play' financer no s'ha tingut en compte l'any fiscal del 2018. La UEFA també ha anunciat que "mantindrà una estreta vigilància sobre el club i l'impacte financer dels traspassos des de l'estiu del 2017 fins als que faci al pròxim període de fitxatges".

El conjunt propietat del xeic  Nasser Al-Khelaifi es va gastar 400 milions d'euros en fitxatges l'estiu passat, entre els quals els 222 milions abonats a Neymar perquè pagués la seva clàusula de rescissió al Barça. El PSG també va incorporar una de les estrelles del moment, el davanter francès  Kylian Mbappé, tot i que aquest, cedit pel Mònaco, en el que es va interpretar com una estratègia per quadrar la despesa en fitxatges. Per equilibrar els seus comptes, segons ha informat el rotatiu esportiu francès L'Équipe, el PSG hauria d'ingressar uns 60 milions d'euros en traspassos.

Més continguts de