Futbol
Esports Futbol 11/09/2012

La UEFA investigarà els deutes de l'Atlètic de Madrid, el Màlaga i 21 clubs europeus més

El departament de recerca del Control Financer de Clubs ha detectat que "hi ha importants pagaments pendents" en 23 clubs europeus i ha decidit retenir temporalment l'aportació dels premis en metàl·lic

Efe
2 min
El matalasser Falcao xuta amb efecte per marcar el segon gol contra el Chelsea

BarcelonaLa UEFA ha acordat retenir temporalment el pagament dels premis en metàl·lic a 23 clubs europeus (entre ells els espanyols Atlètic de Madrid i Màlaga) mentre investiga els deutes d'aquestes entitats amb empleats seus, amb altres clubs i amb les autoritats tributàries.

En un comunicat fet públic aquest dimarts, la UEFA explica que la decisió ha sigut adoptada pel departament de recerca del comitè de Control Financer de Clubs (CFCB), presidit per l'ex primer ministre belga Jean-Luc Dehaene.

Segons la normativa de Joc Net Financer de la UEFA, els clubs participants en les competicions europees de la temporada que acaba de començar tenen l'obligació d'aportar informació sobre l'estat de tots els pagaments endarrerits fins al 30 de juny.

Després de la seva última reunió l'agost de 2012, el departament de recerca del CFCB ha detectat que "hi ha importants pagaments pendents a altres clubs o empleats o a les autoritats en forma d'impostos" en 23 casos.

La UEFA continuarà les seves investigacions i ha sol·licitat als clubs que actualitzin la seva situació abans del pròxim dia 30.

La mesura cautelar es mantindrà en vigor fins que s'identifiqui que els comptes estan equilibrats per complet o fins que el departament de resolucions de la CFCB prengui una decisió final.

Entre els clubs investigats, a més de l'Atlètic de Madrid i el Màlaga, hi ha els bosnians Borac Banja Luka, Sarajevo i Zeljeznicar, el búlgar CSKA Sofia, els croats Hajduk Split i Osijek, l'israelià Maccabi Netanya, el macedoni Shkendija 79, el maltès Floriana, els montenegrins Buducnost Pogdorica i Rudar Pjevlja, el polonès Ruch Chorzów i el portuguès Sporting de Portugal.

També s'investiga els romanesos Dinamo de Bucarest, Rapid de Bucarest i Vaslui, el rus Rubin Kazan, els serbis Partizan i Vojovodina i els turcs Eskisehirspor i Fenerbahçe.

stats