COPA AMÈRICA
Esports Futbol 20/07/2011

Luis Suárez lidera el triomf de l'Uruguai, que jugarà la final de la Copa Amèrica

Després de perdre les semifinals en les tres darreres edicions de la Copa Amèrica, l'Uruguai jugarà de nou la final després de superar en el segon temps de partit als peruans.

Toni Padilla
2 min
El davanter uruguaià Luis Suárez celebra un gol contra Perú en la Copa Amèrica.

BarcelonaL'Uruguai és el primer finalista de la Copa Amèrica. La celeste ha derrotat el Perú en la primera semifinal per 2 a 0 gràcies a dos gols de Luis Suárez. Els homes d'Oscar Washington Tabárez retornen a una final, que no jugaven des de el 1999. L'Uruguai, que havia perdut a les semifinals en les dues darreres edicions del torneig, aspira a sumar el seu 15è títol, fet que els deixaria en solitari com la selecció amb més Copes Amèrica, tot i ser l'estat amb menys habitants de l'Amèrica del Sud.

El primer temps a La Plata va ser prou igualat. Sobre una gespa horrible -l'Uruguai fins i tot va demanar que s'ajornés el partit per aquest motiu-, l'Uruguai va seguir apostant pel seu joc directe, sense pausa i sense toc, però amb molta intensitat tant en defensa com en atac. El Perú però, a mesura que ha avançat el torneig ha demostrat una gran millora. Guiat per un gran Vargas al mig del camp, l'equip de Sergio Markarian ha dominat el mig del camp sense poder crear massa perill. L'Uruguai en canvi, quan arribava a la porteria peruana era per portar perill gràcies al bon partit de Suárez i Pereira. El porter Fernández però, ha evitat el gol de Suárez i Forlán abans del descans.

El partit s'ha decidit en els primers minuts de la segona part. Als 51 minuts un xut llunyà de Forlán, que segurament anava fora, ha estat rebutjat malament pel porter peruà i Suárez, llest ha fet el primer gol del matx. Poc després, el mateix davanter del Liverpool ha rebut sol trencant el fora de joc, ha deixat endarrere el porter Fernández i ha fet el 2 a 0, el seu tercer gol en la Copa.

El Perú ha notat el cop, i poc després el seu millor home, Vargas, s'ha fet expulsar per una agressió a Coates. Els peruans han buscat a la desesperada un gol per tornar a la vida, però l'Uruguai s'ha defensat tot i rebre ocasions clares de perill, aconseguit classificar-se per a la final, on es veurà les cares amb el guanyador del Paraguai-Veneçuela. El darrer cop que l'Uruguai va guanyar la copa va ser el 1995. I el darrer cop que la Copa es va jugar a l'Argentina, el 1987, la va guanyar la selecció celeste.

Uruguai 2-0 Perú

Uruguai: Muslera, Pereira, Lugano, Coates, Martín Cáceres, González, Arévalo Ríos, Gargano (Egurem 70'), P. Pereira, Forlán i Luis Suárez (Hernández, 70').

Perú: Fernández, Revoredo, Acasiete, Rodriguez, Vilchez, Balbín (Ballón, 90), Yotún (Chiroque, 53'), Cruzado, Vargas, Advíncula (Lobatón, 61') i Guerrero.

Gols: 1-0 (52') Luís Suárez, 2-0 (56') Luís Suárez

Àrbitre: Raúl Orosco (Bolívia). T. G.: Yotún (2'), Luís Suárez (14´), Gargano (27´), Balbín (61'), Lugano (67'), Lobatón (74'). T. V.: Vargas (68')

stats