FUTBOL
Esports Futbol 17/06/2019

L'Uruguai derrota l'Equador (0-4) amb un gol de Luis Suárez

El blaugrana reapareix i juga el partit sencer després de l'operació al menisc del genoll dret

Luis Suárez celebra el gol contra l'Equador a la Copa Amèrica

Belo HorizonteL'Uruguai ha presentat candidatura al títol de la Copa Amèrica en el seu debut a la competició amb un triomf contundent davant l'Equador (4-0), equip al qual no ha donat opcions amb tres gols en la primera part.

Les teories que situen la 'celeste' com una ferma candidata a sumar un nou títol a la seva llista de 15 Copes Amèrica s'han demostrat certes a l'estadi Minerão de Belo Horizonte, on ha presumit de capacitat golejadora davant un Equador sobrepassat i en desavantatge per l'expulsió de José Quintero.

Ha brillat Luis Suárez, titular després d'haver acabat la temporada prematurament amb el Barça per una lesió al menisc del genoll dret. També ha destacat Edinson Cavani, amb una bonica rematada. Tots dos representen la gran amenaça dels uruguaians, complementada amb un gran gol de Nico Lodeiro, amb barret inclòs.

No li ha servit de gaire a l'Equador haver recuperat 'in extremis' el volant Jefferson Orejuela de la seva lesió, perquè gairebé no s'ha jugat pel centre. Les bandes han sigut la bretxa per la qual l'esquema 4-2-3-1 del colombià Hernán Darío 'Bolillo' Gómez ha fet aigües, en el seu primer torneig després de tornar a la banqueta tricolor.

El partit preveia un duel entre la dinamita 'celeste' i l'ordre equatorià, però n'hi ha hagut prou amb sis minuts perquè la primera s'imposés al segon: els que ha necessitat Luis Suárez per guanyar una pilota per la dreta, córrer alguns metres i fer una centrada a la vora de l'àrea que Nico Lodeiro no l'ha pogut gestionar millor; barret al lateral José Quintero i xut ras, inabastable per al porter equatorià Alexander Domínguez.

La renda s'hauria pogut duplicar ràpidament, però l'àrbitre ha anul·lat un gol a Nahitán Nández per fora de joc previ d'Edinson Cavani. En tot cas, l'Uruguai tenia el partit just on el necessitava i el futbol ha desaparegut del Minerão, perquè s'han imposat les pilotes aèries i el joc travat. I llavors ha arribat l'expulsió de José Quintero, per haver saltat amb els braços estesos.

Malgrat tenir un lateral com Antonio Valencia, Bolillo ha optat per canviar Ángel Mena per introduir un defensa, Pedro Velasco, a la recerca d'una més gran seguretat que mai ha trobat, perquè l'Uruguai ha continuat creixent per les bandes. Des del servei de córner han arribat dos gols més per segellar la sentència 'charrúa': un servei des de la dreta, primer rematat de cap per Lodeiro i després per Godín, ha acabat en una rematada acrobàtica i meravellosa d'Edinson Cavani, una mitja xilena a la qual els defensors equatorians han assistit gairebé com a espectadors.

El gol, marcat al minut 33, ha trencat de nou l'Equador, que havia intentat rearmar-se i que just abans del gol havia iniciat una combinació prometedora per la banda dreta, però sense rematada. La voracitat dels uruguaians no tenia fi. Quan ja s'endevinava el descans, un nou servei de córner ha acabat als peus de Luis Suárez, que ha sorprès arribant des del darrere per rematar amb ràbia i festejar de la mateixa manera.

Després del descans, tot ha continuat igual. El monòleg 'celeste' tan sols s'interrompia amb escapades dels tricolors tendres i ineficaces davant un equip amb una marxa més. En una altra pilota aèria ha arribat el 4-0 final, obra involuntària del central equatorià Arturo Mina.