Lliga de Campions
Esports Futbol 09/03/2011

El València queda eliminat en mans d'un Schalke 04 que no ha demostrat ser millor (3-1)

Tot i uns minuts finals d'infart, els valencianistes han fallat moltes ocasions clares mentre que els alemanys han marcat tot el que han xutat

Albert Solé
El porter del Schalke Neuer evita el gol d'Aduriz del València.

GelsenkirschenEl València ha quedat eliminat en el vuitens de final en el seu retorn a la Lliga de Campions. El Schalke no ha demostrat pas ser millor que el València, però ha sigut molt més efectiu que els valencians, i s'ha posat menys nerviós en els moments clau.

p { margin-bottom: 0.21cm; } En la primera part el València ha sigut superior, però ha arribat als descans amb un marcador equilibrat. La manca d'agressivitat alemanya al mig del camp ha permès als valencians tenir la possessió de la pilota i ha pogut disposar de les millors ocasions de gol, tot i que la presència constant de Raúl entre línies generava perill per si sol. El primer xut clar l'ha tingut Mathieu (8'), i poc després ha arribat el gol xe. Topal des de la línia de fons ha volgut centrar, però el seu xut li ha sortit massa fort i Ricardo Costa, que no volia rematar, li ha rebotat la pilota al cap i ha acabat en gol. Mentre El Schalke només buscava a Raúl com a única opció ofensiva, el València seguia creant ocasions gràcies a Aduriz, Mata i Joaquín. Però l'equip alemany va tenir aquell cop de sort necessari quan Farfán ha clavat una falta directa, ajudat un pèl per Guaita, que ha arribat tard. Era el minut 40 i no hi ha hagut temps de gaire més en el primer temps. L'1-1 hauria provocat la pròrroga al final dels 90 minuts.

En la represa el València ha sortit amb la mateixa actitud al camp, valenta i decidida, però aviat ha canviat tot. En una acció aïllada després de dos rebots i un error de Guaita en el control, Gavranovic ha recollit el refús i el seu xut ha entrat plorant després de tocar els dos pals (52'). Amb el 2-1 les cartes han quedat sobre la taula, i el Schalke ja s'ha replegat completament, i el València s'ha abocat ja sense res a perdre cap a l'àrea de Neuer. De fet, el porter alemany ha evitat l'empat en un u contra u amb Aduriz i ha posat una mà miraculosa quan la pilota ja entrava per l'escaire. Les forces i la intensitat dels atacs dels valencianistes han anat perdent força amb el pas dels minuts, i amb els canvis suposadament ofensius d'Unai Emery encara més. Però el fet que la classificació estigués a només un gol de distància, els últims minuts han sigut un atac i gol del València amb del cor, tot i que sense punteria. I amb el València totalment abocat, el Schalke ha tingut tres contracops per rematar el partit, dues han anat al pal de Gavranovic, i l'última ha acabat amb gol de Farfán.

3 - Schalke: Neuer; Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero; Kluge (Sarpei, 81), Matip (Papadoupoulos, 60); Farfán, Jurado (Draxler, 76); Raúl i Gavranovic.

1 - València: Guaita; Bruno, Navarro, Ricardo Costa, Mathieu; Banega (Tino Costa, 71), Topal; Joaquín, Pablo (Soldado, 64), Mata; i Aduriz (Jonas, 74).

Gols: 0-1: min 17, Ricardo Costa, 1-1: min 40, Farfán, 2-1: min 52, Gavranovic, 3-1: Farfán, min 93.

Àrbitre: Jonas Erikson (Suecia). Groga a Kluge, Escudero i Mathieu.

Incidències: Veltnis Arena de Gelsenkirchen, 52.000 espectadores.