València - Vila-real
Esports Futbol 10/04/2011

El València destrossa el Vila-real i deixa sentenciada la tercera posició de la Lliga (5-0)

L'equip d'Unai Emery es distancia a 6 punts més d''average' d'un Vila-real que ha pagat molt car -sobretot als últims minuts- l'esforç físic del partit europeu del dijous

Els jugadors del València celebren un gol, contra la decepció dels del Vila-real

ValènciaEl València ha fet un pas de gegant per garantir-se la tercera posició de la Lliga després de golejar el Vila-real (5-0) en un partit on els locals han estat molt superiors i han fet molt de mal al contraatac.

Encara que en algunes fases del primer temps hi ha hagut un cert equilibri, després del descans el futbol explosiu del València ha deixat sense opcions el Vila-real, a qui ara supera en 6 punts més l''average' gràcies a un marcador sense precedents en una trobada entre aquests dos equips.

La defensa de cinc plantejada pel València ha donat resultat i, encara que l'equip local ha passat per moments de dubte en el tram final del primer temps, en la segona part els xe han aprofitat els espais i el cansament del Vila-real després del partit europeu de dijous per colpejar amb contundència el seu rival més directe en la lluita per la tercera plaça.

La primera part ha estat marcada per les oportunitats constants dels dos equips, de les que només es va materialitzar la de Soldado al minut 14. A partir d'aquest moment, el València ha dut la iniciativa i s'ha acostat amb perill a la porteria del Vila-real, amb dues ocasions clares per al mateix Soldado. L'equip valencianista s'ha mostrat més consistent en la creació del joc que en els últims partits com a local.

Així ha transcorregut el partit fins la lesió de Tino Costa. Dealbert entrava per situar-se al centre de la defensa i Topal passava al centre del camp. A partir d'aquest moment, el Vila-real ha estat millor.

Els jugadors de l'equip visitant han aconseguit el control de la pilota i s'han aproximat amb perill a la porteria de César. Borja Valero, Rossi i, sobretot, Nilmar en l'última jugada del primer període, han pogut empatar.

El Vila-real ha sortit amb més intensitat després del descans, amb l'empat com a objectiu únic. Però Mata, en una bona acció col·lectiva, podia situar el 2-0 al marcador i fer que el partit fes un gir de 180 graus.

Per intentar escurçar distàncies, Juan Carlos Garrido, tècnic del Vila-real, ha tret un defensa (Capdevila) i ha donat entrada al davanter Ruben. Bruno Soriano ha passat al lateral. Però el València, en una nova jugada col·lectiva, ha situat el 3-0 al marcador; ha sentenciat el partit i ha fet inútil l'intent de Garrido per corregir el rumb.

A partir de llavors, tot ha estat fàcil pel València, que ha ampliat el seu marcador en dos contraatacs de Mata i Soldado.

València 5 – Vila-real 0

VALÈNCIA: César, Miguel, Stankevicius, Topal, Ricardo Costa, Mathieu, Pablo, Banega (Albelda, m.77), Tino Costa (Dealbert, m.30), Mata i Soldado (Aduriz, m.78).

VILA-REAL: Diego López, Mario, Mussachio, Kiko, Capdevila (Ruben, 57), Marchena, Bruno Soriano (Joan Oriol, m.65), Borja Valero, Cazorla, Nilmar i Rossi (Wakaso, m.70).

GOLS: 1-0, m.14: Soldado. 2-0, m.55: Mata. 3-0, m.63: Banega. 4-0, m.72: Mata. 5-0, m.75: Soldado.

ÀRBITRE: Muñiz Fernández (asturià). Targetes grogues a Pablo, Mussachio i Kiko.

ESTADI: Mestalla, uns 45.000 espectadors.