Futbol
Esports Futbol 19/04/2012

Un mal partit del València al Calderón allunya els xe de la final de l'Europa League (4-2)

Falcao (2), Miranda i Adrián han sigut els golejadors matalassers, mentre que Jonas i Ricardo Costa, amb dos gols en el temps afegit, mantenen viu l'equip d'Unai Emery

N.a.
2 min
Falcao controla una pilota davant Rami al Calderón

BarcelonaEl València haurà de remuntar a Mestalla un resultat advers després de perdre 4-2 contra l'Atlètic de Madrid en l'anada de les semifinals de l'Europa League. L'equip d'Unai Emery ha completat un fluix partit i, malgrat aconseguir dos gols psicològics en l'últim sospir de cada part, no ha pogut endur-se un càstig menor del Vicente Calderón.

Al quart d'hora de joc, els locals ja han encarrilat el triomf per mediació de Falcao, que ha rematat acrobàticament de cap una centrada enrere d'Arda Turan. El turc ha robat la cartera a Rami a la línia de fons per enviar una pilota a l'àrea que s'ha enverinat després que Jordi Alba l'intentés refusar. Falcao, molt atent, ha pogut posar el cap per batre Diego Alves.

L'Atlètic de Madrid ha dominat i ha tingut alguna arribada per ampliar l'avantatge, però en el temps afegit del primer temps ha vist com Jonas, lliure de marcatge al segon pal després d'un córner picat en llarg, ha pogut fer l'1-1.

Tot i el cop encaixat abans del descans, l'equip local ha sortit decidit a deixar encarrilada la seva classificació per a la final de l'Europa League. Miranda ha aprofitat la feblesa defensiva dels d'Emery per fer el 2-1, rematant sol una falta lateral.

Poc després, Adrián ha completat una excel·lent jugada personal, superant en l'últim esprint a Víctor Ruiz per batre el porter xe amb un hàbil xut creuat.

Amb el 3-1, l'Atlètic de Madrid s'ha replegat una mica per conservar l'avantatge, moment que ha aprofitat el València per avançar línies i acabar rondant un segon gol que no ha arribat. En el seu afany per marcar el 3-2, l'equip valencianista s'ha descuidat i Falcao, en un contraatac, s'ha inventat una jugada personal que ha culminat amb un xut a l'escaire per, amb un contundent 4-1, deixar mig sentenciat el passi a la final per a l'Atlètic.

Però quan tot semblava decidit a favor dels matalassers, Ricardo Costa ha aconseguit un gol d'or per al València, rematant de cap un córner. Amb el 4-2, la gesta que haurà de fer l'equip d'Unai Emery segueix sent important però sembla més assequible.

stats