1a DIVISIÓ
Esports Futbol 11/03/2012

El València desaprofita un 2-0 a favor i acaba empatant amb el Mallorca (2-2)

El València fa una gran primera part amb gols de Tino Costa i Aduriz, però el Mallorca reacciona i en la segona part empata amb gols de Nsue i Casadesús

ValènciaEl Reial Mallorca, un equip desdibuixat durant tota la primera part, ha aprofitat l'enèsim regal valencianista de la temporada per sumar amb mereixement un punt a Mestalla, en un partit que ha acabat amb mocadorada cap a l'equip local.

El partit ha tingut un primer temps en què el València s'ha mostrat poderós i capaç, però també una segona part en què l'equip d'Unai Emery s'ha descomposats i ha permès que el Mallorca cregués en les seves possibilitats, fes un pas endavant i igualés un xoc que tenia perdut.

El València, amb un centre del camp creatiu en el que portaven la batuta Parejo i Tino Costa i amb dos davanters (Soldado i Aduriz), s'ha apoderat del partit des del primer minut i ha imposat un ritme constant, de passades precises i aproximacions continues, sobretot per la dreta on el lateral Barragán ha estat un atacant més.

El Mallorca no trobava el camí per acostar-se a la porteria de Guaita, quan ha arribat el primer gol del partit. Ha estat a l'equador del primer període, en un llançament potent de Tino Costa des de fora l'àrea que ha rebotat en un jugador de l'equip visitant i s'ha colat a la porteria de l'equip balear.

Només després del gol ha aparegut tímidament el Mallorca amb una mica més de possessió de pilota i alguna arribada a la porteria local. La més clara ha estat una falta llançada per Tejera que Guaita ha tret de l'esquadra.

I poc després, ha arribat el segon del València. Una passada de Tejera al seu porter Aouate ha estat malament controlada pel porter mallorquinista davant la pressió de Soldado, i Aduriz no ha tingut més que empènyer la pilota per posar el 2-0.

El València ha arrencat millor en la segona part, però l'empenta li ha durat cinc minuts, els que ha trigat el Mallorca a apoderar-se del partit. Quan ja se sentien els primers xiulets a Mestalla, una magnífica passada de Pereira a Nsue ha acabat en el 2-1.

Tant ha estat així que poc després, Casadesús va fer el 2-2 en el següent atac local. El Mallorca ha entrevist la possibilitat de guanyar un partit que tenia perdut i el València de perdre el que semblava que havia guanyat.

El València, com ja li ha passat en moltes ocasions quan s'avança al marcador, s'ha desfigurat i el Mallorca ha cobrat el protagonisme que no havia tingut en el primer temps. Tot el que havia estat precisió i qualitat ha passat en l'equip local a convertir-se en desconcert.

Per contra, el Mallorca, que no havia existit fins al descans, s'ha convertit en un equip amb criteri i confiança. La remuntada no semblava desgavellada, ja que encara que el València atacava, l'equip visitant es mostrava molt consistent.

Fitxa tècnica:

2 - València: Guaita, Barragán, Rami, Dealbert, Jordi Alba (Piatti, m.75), Feghouli, Parejo, Tino Costa, Jonas (Topal, m.86), Soldado i Aduriz (Mathieu, m.65).

2 - Mallorca: Aouate, Chico, Nunes, Ramis, Càceres, Pereira (Pau Cendrós, m.86), Martí, Tejera (Alfaro, m.63), Álvaro (Chori Castro, m.89), Nsue i Víctor Casadesús.

Gols: 1-0, m.23: Tino Costa. 2-0, m.43: Aduriz. 2-1, m.57: Nsue. 2-2, m.66: Casadesús.

Àrbitre: Muñiz Fernández (col·legi asturià). Ha amonestat pel València a Rami i pel Mallorca a Càceres, Casadesús, Chori Castro i Aouate. Ha expulsat amb vermella directa el valencianista Tino Costa (m.85).

Incidències: partit disputat a Mestalla davant 35.000 espectadors.