Lliga Europa
Esports Futbol 26/04/2012

El València hi posa les ocasions però es queda sense gol i sense final en una nit desgraciada (0-1)

L'Atlètic de Madrid aposta per tancar-se al darrera i fa valer el 4-2 de l'anada, marcant en la primera ocasió clara. El valencianista Canales recau de la lesió al genoll

M. Molina
Canales (València) intenta superar Tiago

BarcelonaEl València no ha pogut aconseguir el miracle, i ha quedat eliminat de la Lliga Europa en una nit desgraciada a Mestalla. No només per l'eliminació, sinó també per la lesió de Canales, que ha hagut de ser substituït per una lesió al genoll. L'Atlètic de Madrid, que tenia un avantatge de 4-2 de l'anada, ha acabat guanyant (0-1) i s'ha classificat per la final on es trobarà amb l'Athletic Club.

El conjunt xe, conscient que necessitava el gol, l'ha sortit a buscar des del primer minut. Però malgrat les múltiples ocasions, i d'acular l'Atlètic a la seva àrea, no ha pogut foradar la porteria de Courtois. Els matalassers ho han passat malament en defensa, i no ha estat fins al minut 40 quan han pogut arribar a l'àrea visitant, en un contraatac.

El segon temps ha tingut la mateixa dinàmica, fins que el local Canales –que acabava de tornar després d'una lesió al genoll– ha recaigut i ha hagut de ser substituït. El València, absolutament abatut pel cop moral, ha rebut un gerro d'aigua freda definitiu al quart d'hora de la represa, quan Adrián López ha caçat una pilota a l'interior de l'àrea i ha marcat de volea.

El València s'ha intentat recuperar del cop, però ja no ha pogut.

El partit s'ha escalfat al minut 75, quan l'àrbitre, per error, ha assenyalat un penal contra els matalassers. Posteriorment ha rectificat –eren mans del València–, però l'acció ha produït una baralla a l'àrea que ha acabat amb l'expulsió de Tiago, que no podrà jugar la final.

Amb l'Atlètic, que ja se sabia finalista; i el València, que ja se sabia eliminat; els pocs minuts que quedaven a Mestalla s'han anat consumint, davant la resignació dels locals i l'eufòria dels visitants.