FUTBOL

Vero Boquete donarà nom a l'estadi del Compostel·la

"Emocionada, orgullosa, feliç i sobretot agraïda", diu la futbolista del Beijing BG Phoenix xinès

La futbolista Vero Boquete donarà nom a l'estadi Municipal de San Lázaro, a Santiago de Compostel·la. És una proposta de la Comissió de Condecoracions de l’Ajuntament de Santiago, que serà aprovada en el ple municipal d'aquest mes. La iniciativa té el suport unànime de la cambra, amb les regidores María Corral (PP), Milagros Castro (PSOE), Goretti Sanmartín (BNG) i la responsable d'esports Noa Morales (Compostel·la Oberta).

Serà la primera vegada que una futbolista donarà nom a un estadi de l'elit estatal, amb passat a Primera Divisió. La internacional, nascuda a Santiago i actualment a les files del Beijing BG Phoenix de la Superlliga xinesa, ha agraït el gest via xarxes socials, satisfeta i emocionada: "Emocionada, orgullosa, feliç i sobretot agraïda. Que l'estadi de San Lázaro ara tingui el meu nom és el reconeixement més gran. A casa meva, de la meva gent", ha escrit en un tuit.

El de l'Ajuntament de Santiago de Compostel·la és un homenatge a una de les futbolistes més transcendents del futbol espanyol i europeu. Boquete, entre altres fites històriques, va ser la primera jugador estatal a aixecar la Lliga de Campions (amb la samarreta del Frankfurt alemany).