EUROPA LEAGUE
Esports Futbol 17/03/2011

Un pràctic Vila-real minimitza el Bayern Leverkusen i es planta a quarts de l'Europa League

Els de Garrido, que portaven un resultat favorable de l'anada, han guanyat els alemanys amb gols de Santi Cazorla i Giuseppe Rossi, i divendres estaran al sorteig

Redacció
3 min
Giuseppe Rossi celebra el seu gol, el segon del Vila-real davant el Bayer Leverkusen.

Vila-realEl Vila-real ha accedit als quarts de final de l'Europa League després de jugar i guanyar un partit pràctic davant el Bayer Leverkusen, que li ha permès no només mantenir la renda aconseguida a Alemanya (2-3) sinó ampliar el seu avantatge al imposar-se per 2-1 en la tornada.

Juan Carlos Garrido ha renunciat a l'habitual estil de joc del seu equip i ha plantat dos migcampistes de tall defensiu, amb Carlos Marchena i Bruno Soriano, per taponar la zona de creació germana. El Vila-real ha perdut possessió però ha guanyat en contenció i verticalitat. La velocitat de Rossi i Cazorla posava en escac la defensa del Bayer, mentre que Borja Valero, tot i partir des de l'interior destre, abastava molt camp i s'erigia en el cervell del seu equip.

Al quart d'hora Rossi ha pogut inaugurar el marcador després de plantar-se sol davant Adler però el seu xut creuat ha sortit fregant la base del pal. L'italià, en un gran estat de forma, embolicava una i altra vegada a la defensa alemanya, ben secundat per les perilloses diagonals de Cazorla.

Precisament de l'associació d'aquests dos jugadors ha arribat el primer gol. Després d'una bona jugada personal de Cazorla, aquest ha rebut una subtil paret del novaiorquès i després de trencar el fora de joc, ha superat el porter alemany per posar l'eliminatòria encara més franca per al conjunt de La Plana, ja que obligava al Bayer a marcar tres gols.

Els pupils de Jupp Heynckes, a força d'empenta, intentaven arribar amb perill, però l'única via que li ha permès el Vila-real ha estat la del xut des de fora de l'àrea, un recurs que no ha posat en dificultats Diego López, a excepció d'un llunyà lliure directe llançat pel brasiler Renato Augusto que ha obligat a lluir-se el porter gallec en l'últim minut del primer temps.

A la represa, el tècnic alemany ha recorregut a l'experiència de Ballack per tractar de comandar una remuntada que semblava impossible. El Bayer ha sortit a totes i el partit ha entrat en una dinàmica que permetia el Vila-real sentenciar definitivament l'eliminatòria al contraatac.

Es veia venir i ha estat, com no podia ser d'altra manera, Rossi l'encarregat de marcar el 2-0 i certificar el pas als quarts de final quan encara restava mitja hora de partit. El Bayer no ha abaixat els braços i ha seguit empenyent, encara que el premi a la seva constància no ha arribat fins als minuts finals, quan el suís Derdiyok va escurçar distàncies gairebé sense temps ja perquè els germans pensessin en empreses grans.

VILA-REAL 2

BAYER LEVERKUSEN 1

Vila-real: Diego López, Mario Gaspar, Gonzalo, Musacchio, Català, Bruno, Marchena, Cazorla (Cani, m.80), Borja (Capdevila, m.74); Rossi (Nilmar, m.69) i Marco Ruben.Bayer Leverkusen:

Adler, Vidal (Schwaab, m.61), Reinartz, Hypia, Kadlec, Rolfes, Bender, Castro (Sam, m.43); Renato August, Derdiyok i Kiessling (Ballack, m.53).Gols:

1-0, m.33 Cazorla. 2-0, m.60 Rossi. 2-1, m.82 Derdiyok.Àrbitre:

Bjorn Kuipers (NED). Ha amonestat pel Vila-real Gonzalo i pel Bayer Leverkusen Reinartz, Kadlec, Bender i Scwaab.Incidències:

partit de tornada dels vuitens de final de l'Europa League disputat al Madrigal davant 24.000 espectadors.

Els marcadors dels partits de tornada dels vuitens de final són:

Paris Saint Germain 1 - BENFICA 1

Manchester City 1 - DINAMO KIEV 0

Zenit San Petersburgo 2 - TWENTE 0

SPARTAK MOSCÚ 3 - Ajax 0

OPORTO 2 - CSKA Moscú 1

Rangers 0 - PSV EINDHOVEN 1

VILA-REAL 2 - Bayer Leverkusen 1

Liverpool 0 - BRAGA 0

(En negreta i majúscules, els equips classificats per a quarts de final)

stats