EUROPA LEAGUE - SEMIFINALS
Esports Futbol 28/04/2011

El Porto atropella el Vila-real (5-1)

Els castellonencs s'han avançat al marcador al final de la primera part amb un gol de Cani, però els portuguesos s'han refet amb quatre gols de Falcao i un de Guarín

Oriol March

BarcelonaSi vol ser a la final de l'Europa League, el Vila-real haurà de remuntar quatre gols de diferència. Una barbaritat. El Porto l'ha guanyat per 5-1 l'anada de les semifinals de la competició europea, de manera que els de Castelló n'hauran de fer almenys quatre –i mirar de no concedir-ne cap més– al Madrigal per neutralitzar l'avantatge dels portuguesos. I això que el partit havia començat molt bé per al Vila-real, que s'ha avançat a la primera part després de que Cani, amb un cop de cap a centrada de Nílmar, posés per davant el conjunt de Garrido

Ara bé, totes les amenaces que el Porto, dirigit per un dels entrenadors de moda del continent, André Villas Boas, havia dibuixat a la primera part les va acabar de concretar al segon parcial. I de quina manera. Al minut 48, una passada en profunditat ha trobat desmarcat Falcao, que ha estat desestabilitzat pel porter del Vila-real, Diego López. L'àrbitre ha assenyalat penal i el mateix Falcao s'ha encarregat de transformar-lo. A partir d'aquí ja s'ha desencadenat el festival portuguès, que en mitja hora ha marcat quatre gols més.

EL 2-1 l'ha fet Guarín al minut 61, després d'un rebot provocat per un xut seu. Els tres següents han estat obra de Falcao, aquesta nit un autèntic corcó per a la desfensa del Vila-real, que ha perdut encara més el control del partit amb la substitució de Borja Valero al minut 65. Ara, els de Garrido tenen davant seu el repte de remuntar una eliminatòria que, a jutjar pel bon nivell de joc i l'efectivitat demostrada pel Porto, està gairebé impossible.