PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 05/03/2011

El Vila-real busca el tercer lloc i l'Atlètic de Madrid, la reacció

L'equip castellonenc ha mostrat una enorme fiabilitat aquest curs que contrasta amb la trajectòria de l'Atlètic de Madrid, necessitat de triomfs, però amb una plantilla d'alt nivell

Redacció
3 min
Bruno Soriano, Nilmar i Musacchio celebren un gol.

BarcelonaAvui l'Estadi Vicente Calderón serà l'escenari del duel entre l'Atlètic de Madrid i el Vila-real. Com en les últimes temporades serà un duel interessant, habituat als gols i a l'emoció. L'equip blanc i vermell buscarà una victòria que signifiqui un punt d'inflexió de cara a Europa davant d'un rival consolidat en places de Lliga de Campions.

Tot i la distància en la classificació, quinze punts de diferència a favor del conjunt groc, és un xoc amb pronòstic incert. L'equip castellonenc ha mostrat una enorme fiabilitat aquest curs que contrasta amb la trajectòria de l'Atlètic, en un lloc més baix a la taula, vuitè, i necessitat de triomfs, però amb una plantilla d'alt nivell.

L'equip matalasser encara busca la regularitat. No ha trobat de moment la reacció definitiva per escalar posicions en aquesta campanya de Lliga, en la qual encara es manté fora dels llocs de competició europea, tot i que ha respost amb una victòria i dos empats a la ratxa anterior de quatre derrotes consecutives.

Les seves últimes bones sensacions, interrompudes pel gris empat de dimecres a Getafe (1-1), passaran avui una prova definitiva per saber si pot somiar amb la Lliga de Campions, a una distància pràcticament insalvable, però, sobretot, per determinar les seves opcions d'aconseguir, almenys, el bitllet per a la Lliga Europa.

Aquest és l'objectiu més immediat de l'Atlètic, a tres punts tant del setè com del sisè lloc de la taula i necessitat dels gols de l'uruguaià Diego Forlán i l'argentí Sergio Kun Agüero, que estan en els seus pitjors números anotadors des que comparteixen l'atac blanc i vermell, amb quinze dianes entre tots dos en 26 trobades.

Forlán, que porta vuit partits seguits sense marcar, i Agüero, que tenia una sobrecàrrega però que estarà llest per al duel d'avui, formaran la davantera contra el Vila-real, acompanyats per José Antonio Reyes, indiscutible en l'onze, i probablement per Jorge Resurrecció , 'Koke' a les bandes dreta i esquerra.

Raúl García i el portuguès Tiago Mendes apunten a la titularitat al mig camp, encara que el lusità arrossega unes molèsties al quàdriceps, mentre que el txec Tomas Ujfalusi i Álvaro Domínguez tornaran a la defensa, el primer com a lateral en lloc de Juan Valera i el segon com a central pel sancionat Luis Perea.

L'uruguaià Diego Godín, Antonio López i David de Gea completaran l'onze de Quique Sánchez Flores, que ha citat els seus 20 futbolistes disponibles i avui decidirà els dos descartats de la convocatòria.

El Vila-real, per la seva banda, arriba al Vicente Calderón amb la idea d'aconseguir la tercera plaça de la classificació. Aquest objectiu passa aquesta jornada per una victòria contra l'Atlètic de Madrid i perquè el València, el seu rival més directe, no aconsegueixi el triomf davant del Mallorca.

Al seu torn, el duel d'avui també ha de servir per assegurar l'avantatge de deu punts respecte als seus perseguidors en la lluita per la quarta posició, una baralla a distància en la qual també trobemn l'Atlètic de Madrid, a quinze de l'equip groc abans del xoc al Vicente Calderón.

Allà arriba el Vila-real després d'haver recuperat el camí de la victòria després d'imposar-se a l'Hèrcules a El Madrigal (1-0), un triomf que trencava una ratxa negativa de quatre partits sense guanyar en Lliga.

Juan Carlos Garrido, el seu tècnic, podrà comptar amb la majoria dels seus jugadors habituals, de manera que alinearà el seu equip de gala tot i la proximitat del partit contra el Bayer Leverkusen de dijous a la Lliga Europa.

stats